Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Odası, Çaycuma Nakliyatçılar Kooperatifi, Sağlık Ocağı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette, bazı belediye meclis üyeleri ile belediye meclis üyesi adayları da hazır bulundu.

İlk ziyaretini Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Odası'na gerçekleştiren Başkan Kantarcı, burada Başkan Barbaros Uçar, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda şoför esnafı tarafından karşılandı.

KANTARCI: "ÇAYCUMA BİR KASABA HAVASINDAN KENT HAVASINA DOĞRU HIZLA YOL ALMAKTA"

Başkan Kantarcı, burada yaptığı konuşmada, kendilerine gösterileni ilgiden dolayı teşekkür ederek, gerek kendilerinin gerekse şoför esnafının her zaman Çaycuma'nın hizmetinde olduklarını, Çaycuma için çalıştıklarını belirtti. Kantarcı, "Her şeyimizle memleketimiz, canımız Çaycuma'mız için 5 yıl görev yaptık. Önemli işlere imza attık. Bunları yaparken de söz verdiğimiz gibi olabildiğince sizlerle ve diğer esnaf arkadaşlarımızla birlikte hareket etmeye çalıştık. Çaycuma'da yaşam anlamında, fonksiyon anlamında çok önemli değişikliklere imza attık. Sizler de bu çalışmalar sırasında hem bizim yanımızda oldunuz hem de bu sıkıntıları atlatmada bizlere de yardımcı oldunuz. Elbette değişimler ufak tefek de olsa sancılı olur, kolay olmaz. Ama esas ameliyatların amacı; geleceği kazanmak, geleceği kurtarmak. Çaycuma artık bir kasaba havasından bir kent havasına doğru hızla yol almakta. Çaycuma'nın kentleşmesi, büyümesi ve bunun sağlıklı bir şekilde olması hepimizin yararınadır. Çaycuma da herkesin aşının, işinin artırması anlamına gelir. Ama büyük işler kendiliğinden olmuyor, kolay olmuyor. Ben bu 5 yıl boyunca bana ve bu belediyedeki bu faaliyetlerimize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere ve bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

KANTARCI: "MESLEĞE YABANCI DEĞİLİM"

Çocuk yıllarından itibaren şoförlük yaptığını hatırlatan Başkan Kantarcı, şöyle devam etti:"Bildiğiniz gibi çocuk yaştan itibaren bu camianın içinde oldum. Dolmuş şoförlüğü de yaptım, taksi şoförlüğü de yaptım, kamyon şoförlüğü de yaptım. Mesleğe yabancı değilim. Bu meslek aslında en çileli meslektir, en zor meslektir. Ve bu işten kalkıp da zengin olan yoktur ancak evini geçindirecek kadar ve de çok büyük risklerle olur bu işler. Bundan sonra da sizlerin yaşamınız boyunca kazasız belasız günler diliyorum. Bol kazançlı günler dilerim. Çaycuma'nın büyümesiyle, gelişmesiyle de hepimizin huzur içinde mutluluk içinde yaşayacağı bir gelecek diliyorum. "

KANTARCI: "ÇAYCUMA GİDEREK YILDIZLAŞAN BİR YER"

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere de değinen Başkan Kantarcı, şunları söyledi:"Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimde de ben isterim ki; Çaycuma'nın geleceğine katkılar devam etsin, Çaycuma'mız sağlıklı bir nesile, bütün bölgenin ve Türkiye'nin ilgisini çekmeye devam etsin. Çaycuma artık sınırlarını çoktan aşmış bir yer. Çaycuma giderek yıldızlaşan bir yer. Ama bunu bizim kendimizin de, hepimizin de hissetmesi lazım. Hepimizin de bunun tadına varması lazım. Eğer bunu hissetmezsek dışarıdan görenlerin beğendiği bir Çaycuma olursa bunun hiçbir kıymeti yok. Ama şu anda gördüğümüz kadarıyla bu yapılanlar yurt dışından ve dışarıdan gelenleri daha çok etkiliyor. Bu yeni yaşam şekline benim daha da adapte olacağımıza inancım tam."

UÇAR: "ÇAYCUMA'YA YAPTIKLARI İNKAR EDİLEMEZ"

Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barbaros Uçar ise yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Çaycuma'ya yaptıklarının inkar edilemeyeceğini belirterek, "Değerli başkanımın yaptığı işlemler ortada. Bugüne kadar Çaycuma'ya vermiş oldukları, yaptıkları şeyler inkar edilemez. Köy minibüslerinin pazar yerine taşınması konusunda birbirimize danıştık. Pazar yerinin oluşumundan sonra bizim peşimizden pazarcılar gelmek istemediler. Bize 'niye geliyorsunuz? dediler. Değişik kurumlardan, değişik odalardan bize 'pes etmeyin, buna karşı dik durun. Bunları yapıyorsunuz? Yanlış yapıyorsunuz? Çaycuma'yı aşağıya getiriyorsunuz' dediler. Ama biz başkanımıza o günkü şartlarında belediyeyi aşağıya indirirseniz, Pazar yerini de aşağıya indirirseniz biz öncülüğünü yapalım, arkadaşları da oraya taşıyalım ve burada böyle bir oluşumun olmasını sağlayalım anlamında arkadaşlarımla, yönetimimle, esnafımla bir bütün olduk. Sonra da ufak tefek sorunlar bile size yansımadı, biz arkadaşlarımızla aşağıya indik" dedi.

Tekrar söz alan Başkan Kantarcı, "Kişisel görüşmelerdeki ziyaretlerde, hakikaten aldığımız kararlarda yaptığımız uygulamalarda hep birbirimize danıştık. Örneğin köy minibüslerinin Pazar yerine taşınmasında sizin talebinize uyarak karar verdik. Kent içi taşımacılığın oluşmasında da esnaf arkadaşlarımızın birinci planda tutarak karar verdik" diyerek başkan Barbaros Uçar'ın konuşmalarını destekledi.

NAKLİYATÇILAR KOOPERATİFİ ZİYARETİ

Başkan Kantarcı, Çaycuma Nakliyatçılar Kooperatifi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmasında, 5 yılı dolu dolu geçirdiklerini belirterek, "Çaycuma'ya kalıcı ve büyük hizmetler yapmanın aşkıyla, şevkiyle karşınıza anlımız dik, başımız dik çıkmış bulunuyoruz. Bu şu demek değil tabi ki; bu yapılan her şey yapıldı, bitti, bir daha da yapılacak iş kalmadı, her şey mükemmel anlamına hiçbir zaman gelmez. Hayat sürekli bir şeydir. Problemleri çözdükçe karşınıza yeni problemler çıkar, şekil değiştirir. Ama bunların günden güne iyiye mi gittiğini, kötüye mi gittiğini bakmamız lazım. Bu konuda ben sizlerin ve Çaycuma'lıların kuşkusu olduğunu düşünmüyorum" dedi.

KANTARCI: "REKABET ÇOK BÜYÜK BOYUTLARDA"

Nakliyatçılık mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirten Başkan Kantarcı, "Belki mesleklerin en zoru. Bildiğiniz gibi ben de gençlik yıllarımda bu işin içinde çok bulundum. Fabrika önlerinde günlerce çok sıra bekledim, yollarda kaldım. Sanayilerde günlerim geçti. Gerçi günümüzün koşulları artık eskiye göre daha iyi ama araçlarımız daha iyi, yollar daha iyi ama kazançlar bu sefer eskisine göre çok azaldı. Çok dikkat etmezseniz, çok iyi hazırlanmazsanız ya da çok gayret etmezseniz değil para kazanmak kaybetmek bile mümkün. Karşımızdaki kurumlarda artık eskisi gibi değil rekabet çok büyük boyutlarda. Bazı hususlarda yenilikler olsa bile diğer taraftan da yaşam koşulları, para kazanmak zorlaşmakta" diye konuştu.

KANTARCI: "ÖNEMLİ OLAN KİŞİLERİN, KURUMLARIN BİRBİRLERİNE GÜVEN DUYMALARIDIR"

Başkan Kantarcı, nakliyatçıların zaman zaman gelerek sorunlarını anlattıklarını ve yardımcı olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim en büyük meselemiz kağıt fabrikamız. Bir taraftan da en büyük şansımız. SEKA döneminde kurulan fabrikaların hepsi kayboldu gitti. Ve o dönemlerde kurulan kooperatiflerde haliyle yok oldu. Fabrika kapanınca kooperatif olmaz. Bizim yine şansımız, bu fabrikamızın Türkiye'mizin güzide kuruluş tarafından satın alınmış olması ve fabrikanın tamamen yenilenmesi. Ama eskisi gibi nakliyat kooperatifinin masaya vurduğu zaman istediğini yaptırması da artık mümkün değil. Günümüzün koşulları değişti. Ama iyilikle, güzellikle, kaba kuvvet kullanmadan, karşılıklı diyaloglarla çözülmeyecek hiçbir mesele yok. Önemli olan kişilerin ve kurumların birbirlerine güven duymalarıdır. Bu güveni zedelememektir. Eğer zedelendiyse de bunu onarmaya çalışmaktır. Ben Çaycuma'daki OykaKağıt Fabrikası'nı ne kadar önemsiyorsam büyük şartta oraya bağımlı olan nakliyeci şoför kardeşlerimi de aynı oranda düşünüyorum. Hatta bizim şoför arkadaşlarımızı, esnaf arkadaşlarımızı da tercih etmemiz gerekirse onların yanında olurum. Sonuçta karşımızda kurumsal bir yapı var. Ama benim de sizden istediğim, beklediğim; diyaloglarımıza, konuşmalarımıza, hareketlerimize dikkat etmemiz, karşı tarafa güvensizlik yaratmamamız, işimizi severek yapmamız ve 1960'lı yıllardan gelen nakliyat kooperatifinin isminin ve şöhretinin giderek itibarlı hale gelmesidir. Yine de biz o bunca yıllık nakliyat kooperatifinin bayrağını hep havada tutmamız lazım."

Editör: Pusula Gazetesi