Zonguldak Adliyesi önünde, dün dava sonrası taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Gazeteci Selçuk Koçaklı tabancayla vuruldu. Olayda silahı kullandığı ileri sürülen H.K., ile olayla ilgisi bulunan E.K., C.K.,ve C.K., Zonguldak Polisi tarafından yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek geniş güvenlik önlemleri altından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme şüphelilerden H.K., ve E.K.,nın tutuklanmasına, C.K ve C.K.'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Olay dün öğle saatlerinde Zonguldak Adliyesi önünde meydan ageldi. İddiaya göre iki taraf arasındaki dava sonrası tartışma yaşandı. Tartışma büyüyüp kavgaya dönüşürken, kamyonetle adliye önünde seyir halinde olan kamyonet kasasındaki grup ile adliye önündeki grup bir birine girdi. Çıkan kavgada H.K., belindeki silahı çekerek kentte yerel bir gazetede spor muhabiri olarak görev yapan ve tavanın tarafları arasında yer alan Selçuk Koçaklı'yı karnından vurdu.

VURULMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Adliye önünde yaşanan silahlı kavgada, Selçuk Koçaklı'nın yaralanma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kamyonet kasasında giden grubun aracının adliye önünde durduğu görülüyor. Peşinden koşan grupla kamyonet kasasından inenler arasında çıkan kavgada H.K. üzerinde taşıdığı tabancayı çıkararak Selçuk Koçaklı'ya ateş ediyor. Selçuk Koçaklı, karnına isabet eden kurşunla yerde kalırken H.K.'nin kalabalığa doğru ateş etmek istediği ancak silahının tutukluk yaptığı görülüyor. Hemen ardından gelen adliye önündeki iki jandarma personeli, havaya ateş ederek olayın daha da büyümesini önlüyor. Hastanede tedavisi süren Selçuk Koçaklı'nın ise hayati tehlikeyi atlattığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi