Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Goca, eşi Sevgi Gonca'nın Zonguldak Belediye Meclisi'ne alınmamasına tepki gösterdi.

Gonca'nın açıklamadı şöyle: "Eşim Sevgi Gonca'nın belediye mejlis adaylığı için ak partiye aday adaylığı başvurusunu sizlerle paylaşmıştım.

Eşim Matematik mühendisi olarak, Zonguldak il İstatistik Müdürü, Zonguldak Belediyesi Yazı İşlerii Müdürü, Zonguldak TürkTelekom Bilgi İşlem Müdürü görevlerinde bulunmuş olup şu anda ticaretle meşgul olmaktadır. Belediye başkanlığı dönemimde kadın kolları ve gönüllü bayanlarımızla birlikte 19 mahallede kadına yönelk sosyal projelerle aktif çalışma yapmıştır.

Bu bilgi birikimi ve tecrübesiyle görev yapmak üzere AK Parti'ye yaptığı adaylık başvurusu KABUL EDİLMEMİŞTİR.

Gerek şahsımı gerekse eşimi telefonla arayarak bu konudaki hassasiyetlerini bizimle paylaşan dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Tabi ki kimlerin aday olacağının kararını biz veremeyiz. Ancak toplumu ilgilendiren konularda verilen kararlarıda demokrasinin gereği olarak sorgulama hakkımız vardır.

Kararların tarafsız ve objektif olması, kişisel çıkarlara yönelik olmaması ve her şeyden önce şahsi kin ve husumetlerden uzak tutulması gerekir. Bizi meclis üyeliğinin kabul edilmemesi değil, bu değerlerimiz ilgilendirmektedir.

Ancak geçmişe yönelik siyasi ortamla ilgili karşılaştığım bazı uygulamalar ve toplumda karşılığı olmayan ,yanar dönerlilikleri ile kendilerini adamdan sayan ve saydıran bazı kişilerin arka planda yaptıkları konuşmalar karşısında, alınan kararda yukarıda bahsettiğim Kriterlerlerin (Bir yargıya varmak, değer vermek) önemi olmadığı inancını taşımaktayım.

Bu kararın alınmasında eşimin başarılarla dolu öz geçmişi değil kişisel hırs ve hazımsızlık ön plana çıkmıştır. inancım budur.Seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.. Tüm adaylara başarılar diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi