Zonguldak Merkez Yayla Mahallesi muhtar adayı olan 28 yaşındaki Başar Çengel, Pusula'ya projelerini anlattı. Çengel, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için mahallenin sorunlarını vatandaşların da yardımıyla çözmeye hazır olduğunu belirtti.

Yayla Mahallesi'nin genç, dinamik ve girişimci adayı Başar Çengel, mahallenin sorunlarını ve eksiklerini vatandaşların da yardımıyla çözeceğini belirtti. Genel olarak mahalle halkından güzel tepkiler aldığını belirten Çengel, genç yaşta siyasete atıldı. Gençlerin siyasete atılmaları için kendisinin örnek teşkil ettiğini belirten Çengel, "Yayla Mahallesi'nin eski nezihliğini tekrar geri getirmek istiyorum. Projelerim var. Yayla Yokuşu'na yürüyen merdiven projesi, çocuk oyun alanlarına mobese kameralarının takılması, bankalar ile görüşerek her bir bankanın ATM cihazını mahalleye konulmasını sağlamak ve haftanın bir günü semt pazarı kurulmasını sağlamak gibi projelerim var. Mahallemizin sorunlarını araştıracağız, bulacağız. Bulduğumuz sorunları mahalle halkı ile çözmeye talibiz" dedi.

BAŞAR ÇENGEL KİMDİR?

"Zonguldak Ereğli'de doğdum. İlkokulu Yayla İlkokulu, ortaokulu Ahmet Erdoğan Ortaokulu'nda, lise öğrenimimi Başöğretmen Anadolu Lisesi'nde gördüm. Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Bölümü'nü bitirdim. Ardından Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri mezunu oldum. Sonraki aşamalarda İnsan Kaynakları, Çevre Koruma Eğitimi, Tehlikeli Madde Güvenliği gibi sertifikalı eğitimler aldım."

Başar Çengel, Yayla Mahallesi'nde muhtar olarak seçilmesi durumunda yapacaklarını şöyle sıraladı;

"Yayla yokuşundaki yaklaşık 100 metrelik kısımda yürüyen merdiven yapımı için Belediye Başkanı ve Valilik nezdinde görüşerek uygulamanın hayata geçirilmesini sağlamak.

Mahallemizde var olan ancak sayı olarak yetersiz olan mobese kamera sayısının arttırılması, öncelikle çocuklarımızın oynadığı çocuk parkı alanında mutlaka mobese kamera sistemi konulması için Emniyet görevlileri ile istişare ederek gerçekleşmesini sağlamak.

Kanunun imkan sağladığı kurallar çerçevesinde metruk binaların yıkılmasının sağlamak.

Mahallemizde yaşayan sokak kedileri için barınak sağlanması, köpeklerin ise aşı ve kısırlaştırma takiplerinin yapılması.

Çöp kutularının yenileriyle değiştirilmesi, ilave olarak elektronik atıkların geri dönüşümünün sağlanması için elektronik atık makinesinin konulmasının sağlanması.

Bankalar nezdinde girişimlerde bulunarak mahallemize ATM cihazı konulmasını sağlamak.

Sokak lambalarının yeni nesil güneş enerjisi ile çalışan, mahallenin çevre dokusunda uygun tasarımdaki sokak lambalarıyla değişimini sağlamak.

Mahallemizde yapılan hizmetlerin, etkinliklerin, proje takiplerinin, mahalle sakinleri tarafından takibinin yapılabilmesi, ayrıca istek ve önerilerini buradan da paylaşabilecekleri bir Yayla Mahallesi internet sitesi oluşturulacak.

Haftanın belirli günlerinde semt pazarının kurulması için çalışmalar yapılması"

Editör: Pusula Gazetesi