Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor Mustafa Artar, Ankara&8217;da yapılan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Kurulu&8217;nda kendisinin de Yönetim Kurulunda yer aldığı Çağdaş Peyzaj Mimarları grubunun seçimi kazanarak güven tazelediğini söyledi. Artar; &8220;Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu&8217;nda yapılan Genel Kurula Genel Merkez, Şube ve İl Temsilciliklerimizden 200 dolayında delege meslektaşımız katıldı. Başkanlık Divanının Seçimi ile başlayan Genel Kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı&8217;nın okunması ile devam etti. Atatürk&8217;ü ziyaret için Anıtkabir heyetinin seçiminin ardından 8. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan tarafından açılış konuşması yapıldı&8221; dedi.


Raporlar görüşüldü


Komisyon çalışmalarının karara bağlandığını belirten Doktor Artar; &8220;Açılış konuşmasının ardından 2008-2010 dönemi çalışmalarının anlatıldığı sunum 8. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve Oda Genel Sekreteri Redife Kolçak tarafından yapıldı. Genel Kurul delegeleri tarafından görüş ve düşüncelerin aktarılmasının sonrasında Genel Kurul Çalışma Komisyonlarının seçimine gidildi. Genel Kurula delegeler tarafından sunulan önergelerin çalışma komisyonlarında görüşülmesi için Genel Kurul oturumuna verilen aranın ardından, Mali Rapor ve Denetleme Kurulu raporları görüşülerek aklandı. Son bölümde komisyon çalışmaları delegelerin oylaması ile karara bağlandı&8221; diye konuştu.


Hassasiyet gösteriyoruz


Doktor Mustafa Artar; kongrede konuşan 8. Dönem Oda Başkanımız Ayşegül Oruçkaptan&8217;ın &8220;Yönetim kurulu olarak görevi devraldığımız günden itibaren 4 konu bizler için çok öncelikli ve önemli oldu; 1. eğitim, 2. örgütlülük, 3. kurumsallaşma, 4. önemli konumuz ise yasa ve yönetmeliklerde peyzaj mimarlığı mesleğinin yer almasıdır&8221; dediğini söyledi. Artar, &8220;Sayın Oruçkaptan yine yönetim kurulu olarak son yıllarda mesleki tanınırlık ve oda örgütlülüğünün gelişimi açısından projeksiyonumuzu oldukça geniş tutmaya, bu çerçevede üniversiteler, bürokrasi, kamu kurumları ve gerektiği oranda özel sektörle, doğru düzlemlerde "kişilikli" ilişkiler kurmaya özen ve hassasiyet göstermeye çalıştığımızı kaydetmiş, yaşanan olumsuzluklara karşı, hep birlikte, bıkkınlık göstermeden, durmadan, ara vermeden kendi bildiğimiz yolda yürüdüğümüzü, onurlu yürüyüşümüzü ve dik duruşumuzu, yönetim birimlerimiz ve üyelerimiz ile birlikte sürdürdüğümüzü ifade etmiştir&8221; şeklinde konuştu.


Çalışmalar devam edecek


Çalışmalara yoğun şekilde devam edileceğini kaydeden Artar; &8220;9. Dönem Yönetim, Denetleme, Onur Kurulları, TMMOB 41. Dönem Yönetim Kurulu, TMMOB Yüksek Onur ve Denetleme Kurulu ile TMMOB asil ve yedek delegasyon adaylarının listesinin divana teslim edilmesinin ardından Genel Kurul tamamlandı. 28 Mart Pazar günü saat 09.00&8217;da oy verme işleminin başlaması gerçekleştirilen seçimler sonucunda Odamızın 9. Dönem organları belirlendi. Benimde içinde bulunduğum Yönetim Kurulumuz Oğuz Yılmaz, Onur Tekin Bilgen, Redife Kolçak, Veli Koca, Birsen Baltacı Kulaoğlu, Sultan Gündüz&8217;den oluşmaktadır. Görev bilincimizin farkında olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz&8221; ifadesini kullandı.




Editör: Pusula Gazetesi