Alaplı Belediyesi´nin, TOKİ sakinleri ve o güzergahtaki köy yerleşim birimlerinin kent merkezi ve belediye sınırları dahilindeki mahallelerle yaya ve araç ulaşım mesafesini kısaltmak amacıyla 17 Şubat 2010 Salı günü temelini atarak yapımına başladığı, İncivez Deresi üzerindeki köprü düzenlenen törenle ulaşım hizmetine açıldı. Açılış törenine, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, kamu kurumlarının müdürleri, belediye meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Temel Uslu, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, TOKİ sakinleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Alaplı Belediyesi´nin kısa sürede inşaatını tamamladığı, 1.85 metre yüksekliğinde, 5x4 ebatlarındaki köprünün ulaşım hizmetine açılması için düzenlenen törende konuşan TOKİ konutlarının bağlı olduğu Okçular köyü Muhtarı İbrahim Aral, yapılan köprünün gerek yaya ve gerekse araç ulaşımında büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, &[#]8220;Köprünün yapımını sağlayan Alaplı Belediyesi´ne, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´na ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ise, köprünün ulaşım hizmetine açılış töreninin de 2 Nisan´da yapılacağını söylediğini hatırlatarak, &[#]8220;2 Nisan Cuma günü başka bir programımız olması nedeniyle, söz verdiğimiz tarihten daha önce köprüyü açmış olduk. En kısa sürede de bağlantı yollarının beton kaplama çalışmalarını yaparak hazır hale getireceğiz. Bu köprü büyük bir ihtiyacı yerine getiren bir köprü oldu. Bu köprü yapılırken bir ay boyunca her gün buraya geldim. İnsanların buradaki yolu ne kadar yoğun bir şekilde kullandıklarına şahit oldum. Bu yol aynı zamanda TOKİ ile ulaşımı kısaltan bir yol. Biz burayı yaparken, derenin zemininde de betonlama, derenin kenarında tahkimat yaptık. Bu köprünün bütün projesi, Belediyenin kendi elemanlarınca çizildi ve belediyenin kendi elemanlarınca yapıldı. Bu nedenle Belediye ekibime çok çok teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de, köprünün yapımını sağlayan Alaplı Belediyesi´ne ve emeği geçenlere teşekkür ederek, &[#]8220;Merdivenler basamak basamak çıkılır. Temennimiz, bundan sonra bunun gibi daha büyük yatırımların yapılmasıdır. Daha büyük yatırımların yapılacağından da kuşkumuz yoktur. Alaplı Belediyesi´nin teknik elemanlarının bu tür çalışmaları yapabilecek yeterlilikte olduğunu da biliyorum. Fatih Mahallesi´ne yapımı düşünülen köprünün de yaklaşık 1,5 milyon lira maliyeti var. Alaplı Belediyesi´nin teknik elemanları Fatih Mahallesi köprüsü için de bütün hazırlıklarını yaptılar. Ancak bunu hangi kaynaktan yapabileceğimiz noktasında uğraşlarımız sürüyor&[#]8221; dedi.
İzzet Gündoğdu´nun Kuran-ı Kerim okuması ve İlçe Müftüsü Hüseyin Baş´ın hayır duası okumasıyla devam eden program, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş´ın açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi