46. Kütüphane Haftası Bartın&8217;da dün düzenlenen törenle ve sergi açılışı ile başladı. Kütüphanenin ve kitap okumanın önemini anlatmak, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurmak, çocuklara kitap sevgisi aşılamak, halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek ve okullarda kütüphanenin yararlarından söz etmek amacıyla düzenlenen hafta kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunulduktan sonra İl Halk Kütüphanesi&8217;nde &8220;Dünden bugüne dergiler&8221; ve &8220;İl Halk Kütüphanesi yeni yayınlar&8221; sergisi açıldı.




En çok kitap okuyanlara ödül




Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği kitap sergisinde kütüphaneden yararlanarak en çok kitap okuyanlara ödüller verildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan etkinlikte Vali Yardımcısı Ali Akça, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Kültür ve Turizm Eski Müdürü Mehmet Altaş ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından İl Halk Kütüphanesi&8217;nde Çetin Asma&8217;nın arşivinden &8216;Dünden bugüne dergiler&8217; sergisi ve &8216;İl Halk Kütüphanesi yeni yayınlar&8217; sergisi gezildi. Sergi açılışı sonrası kütüphaneden en çok kitap okuyan okuyuculara ödül verildi.




En büyük dostumuz kitaptır




Serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Ali Akça, açılış sırasında öğrencilere kütüphanenin ve kitap okumanın önemini anlattı. Vali Yardımcısı Akça, &8220;Sevgili çocuklar sizlere en büyük dostumuz kimdir diye bir soru sorsam, haklı olarak herkesin vereceği cevaplar olacaktır. Bizim en büyük dostumuz kitaplardır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle ve sanıyorum ki ileriki günlerde de en büyük dostumuz kitaplar olacak. Çünkü siz onu nereye koyarsanız o sizi sayfalarını çevirip okuyalım diye orada bekler. Masanızın başına koyun masanızda bekler. Ben 46. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&8221; diye konuştu.




Dergiler ve yayınlar ilgiyle incelendi


Vali Yardımcısı Ali Akça, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve sergiye katılan davetliler dergileri ve yeni yayınları ilgiyle inceledi. Çetin Asma, sergiyi gezenlere dergiler hakkında bilgiler verirken, İl Halk Kütüphanesi görevlileri de yeni yayınlar hakkında bilgilendirme yaptı. İl Halk Kütüphanesi&8217;ndeki etkinliğe katılan öğrencilerle davetlilere meyve suyu ve kuru pasta ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi