ZONHAV Özel Güvenlik personeline yönelik olarak düzenlenen Sivil Havacılık Güvenliği Güvenlik Cihazları Kullanma Kursu sertifika töreni gerçekleştirildi. Saltukova Havaalanı&[#]8217;ndaki törene Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Doğanyeri, ZONHAV Genel Müdürü Hasan Özşahin katıldı.
Açılış konuşmasını yapan ZONHAV Genel Müdürü Hasan Özşahin 30 Mart&[#]8217;dan itibaren Almaya seferler sayısının hafta üçe çıkacağını belirti. Özşahin; &[#]8220;Haziran ayından sonra sefer sayılarının artacağını düşünüyoruz. Umarım ileriki yıllarda her geçen gün talep artacak. Havaalanımızın kalitesi bilgili, birikimli ve tecrübeli insanlarla çalışarak artacaktır. Seferlerin başlamasından önce önceden eğitim almış personeli-mize tekrar eğitim vermek bu kaliteyi artıracaktır. Bu eğitimde Emniyet Genel Müdürlüğü&[#]8217;ne bize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim&[#]8221; dedi.
Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Doğanyeri ise konuşmasında uluslar arası standartlarda eğitim verdiklerini söyleyerek; &[#]8220;Buraya iyi bir sivil havacılık güvenlik eğitimin verilmesi amacıyla geldim. Bu eğitimi güvenlik personelimize, polisimize ve yer hizmet kuruluşlarına ayrı bir eğitim vermek şartıyla ayırıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise kursdan sonra havaalanı personelinin daha donanımlı olacağını söyledi. Yaman; &[#]8220;Donanım demek bilgi demek, her zaman daha kaliteli hizmet demektir. Uçak iniş ve kalkışlarda bu kaliteyi hissedeceksiniz. 30 Mart&[#]8217;dan sonra havaalanımız kullanacak tüm gurbetçilerimize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Eğitimi gerçekleştiren Koruma Dairesi personeline yoğurtçu kadın heykeli ve Devrek bastonu hediye edildikten sonra kursu bitirenlere sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi