Zonguldak Belediyesi eski Meclis Üyesi, Gazeteci Bahattin Arı, Susma Gazetesi'ndeki köşesinde "Muharrem Akdemir'i yanıltan bürokrat kim?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı:

MUHARREM AKDEMİR'İ YANILTAN BÜROKRAT KİM?

Merkez siyasette Belediye Başkan Adayları neredeyse tamamlandı.Yanlış değilse SP henüz adayını açıklamadı.AKP, CHP, MHP adaylarını açıkladı.

Üç partinin de aday açıklaması sancılı oldu aslında MHP'de Hamdi Ayan kendini ortaya atınca İl Başkanı görevi bıraktı.

AKP'de Özcan Ulupınar son dakikaya kadar geldi denildi.Hatta Özcan Ulupınar oluyor diye İl Başkanı Zeki Tosun bir adım geri durdu, oda adaylık yarışındaydı.Son dakika Selim Alan adı açıklandı.

CHP en son adayını açıkladı.

Örgüt içi klasik kavganın belki de doruğa çıktığı bir seçim atmosferine girdi CHP

Bir yanda adı açıklanan Şenol Şanal, diğer yanda adına muhalif denen ama eski ilçe Başkanı Ebru Uzun ve Harun Akın'ın başını çektiği grup.

Kavganın nedenini aslında daha gerilere giderek bulabiliriz.

Milletvekilliği seçimlerinde Deniz Yavuzyılmaz'ın sahneye çıkmasıyla başlatabiliriz.O tarihlerde Deniz Yavuzyılma, alışılagelmişin dışında,klasik siyasetçi tiplerine mesajı vermiş ve "eski tip"siyaseti sileceğim demişti.

İşte şimdi o günlerin ayak seslerini bu kez Şenol Şanal ile yaşıyoruz.

CHP'de meclis üyesi olup, sonrasında yaklaşık 3 yıl Belediye Başkan yardımcılığı görevi yapan daha sonra görevden alınan Şenol Şanal CHP'de klasik siyasetçinin,bürokratın dengelerini bozdu.

Güçler dengesi her iki tarafında neredeyse aynı yöntemlerle seçim alma şekli bu defa daha güçlü olandan yan döndü.

Aslında seçimler hep böyle olurdu. Her dönem alımlar,satımlar yapılırdı zaten ,sandıkta hileler,oy çalmalar, taban bunu biliyor.Kitleler belki daha namuslu bu konuda.

Ama bu kez geleceği de etkilediği için asıl kavganın nedeni bu.Var olan güç ile mücadele edememe kaygısı.

Şenol Şanal antipatisi nereden geliyor bilemem. Memleket dersek burada doğmuş büyümüş,eğitimini burada almış, iş ve ticaret alanı bu kentte.

Kimileri gibi seçimden seçime ortaya çıkan biri değil.Uzun süredir kente hizmet ediyor.

Kavganın asıl nedeni Şenol Şanal'a laf geçirememe,her deneni yapmama ve gelecekteki milletvekilliği seçimleri vb. artık hayal olma meselesi.

Yani kaybedenler bugünü değil, asıl geleceği de kaybetme korkusu olduğu için telaş ve kavgayı körüklemenin ana nedenlerinden birisi bu.

Yoksa CHP açısından olumlu baksak Adayları içinde belediyeciliği en iyi bilen bir durumda.

Eğitimli,sosyal ve çağdaş yaşam içinde,ırkçı,tutucu ve gerici bir noktada değil.

Ekip işinde kendine has bir ekip anlayışı var.

Tepkinin ana nedeni silikleşme ve pasifize olma korkusu.

O nedenle CHP genel kitlesinin bu dar oyunlarda işi olacağını zannetmiyorum.

Çünkü geçen 5 yıla bakarsanız CHP Belediyeciliği açısından örgütün cesaretsizliğini bir kenara koyarasak,çok önemli işlerin yapıldığı,önemli alt yapı çalışmalarını tamamlamış bir belediye alacak kazanan aday.Bunu ben demiyorum.

Dün Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret eden MHP Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan diyor.

Ne mi diyor, "Sayın başkanımız Zonguldak'ta İnsanların cesaret edemediğini büyük işlerin altına imzasını attı. Altyapı meseleleri Zonguldak için kronik meselelerden biriydi. Bunlara girdi ve bunlarla uğraştı. Dolayısıyla İşin görselinde pek olmadığından dolayı eleştiriler aldı"

Peki bu 5 yıl planlanırken acaba Muharrem Akdemir'i kandıran bürokratlar mı oldu?

Neden çünkü alt yapı konusu özel bir çalışma ve uzun vadeli program ister.

Siyasetle gelinen noktalarda doğal olarak sadece belediyeyi altyapı, yol,su vb yaparsanız kitlelerin beklediği, sosyal politikaları,kent insanının daha çağdaş yaşam koşulları,sosyal dayanışma,üretken belediyecilik,kadınlar,gençler,engelliler, hatta kentimizde bulunan göçmenler ve onların çocuklarının yaşama katılmalarını içeren çok yönlü yerel politikaların olduğu,çevreye duyarlı,temiz yaşanabilir bir kent yaratma sadece altyapı ile olmayacağını bugün Muharrem Akdemir de yaşayarak öğrendi.

Ama 5.yıla girerek önümüzdeki dönemin aday çalışmasının başka isim üzerine kurgulandığı için Akdemir'e altyapı planı çıkarılarak yerine gelecek adaya üst yapı çalışmaları bırakıldığına inanıyorum.Bu konuda Akdemir uyandı ama iş işten geçmişti.

İşte yeni dönemin CHP içindeki kavgalarının nedeni birazda burada aramak lazım.

Kim kimi yönetecek?

Kim kime plan yapacak?

İzleyip göreceğiz.

Editör: Pusula Gazetesi