Bank Asya 1. Ligi´nde mücadele eden ve hafta sonu evinde Orduspor´a 1-0 mağlup olarak, ´ateş hattı´na düşen Mersin İdmanyurdu, gözünü lider Kardemir Karabükspor´a çevirdi. Karabük deplasmanında tüm hesaplarını ´mutlak galibiyet´ üzerine yapan Kırmızı-Lacivertliler, ligde kalma yolunda önemli bir avantaj elde etmek istiyor.
İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, kendi evlerinde oynadıkları ve mutlak kazanmaları gereken bir karşılaşmada Orduspor´a mağlup olmanın kendilerini zor duruma düşürdüğünü söyledi. Ali Kahramanlı, kalelerinde erken gördükleri golün yanında hakemin vermiş olduğu kararlar nedeniyle de istediklerini sahaya yansıtamadıklarını anlattı.
Karşılaşmanın orta hakemi Taner Gizlenci´ye sert tepki gösteren Kahramanlı, "Biz bu maçı hakemin sayesinde kaybettik. Hakem, kararlarını hep rakipten yana kullandı. Gösterdiği kartlarla da futbolcularımızı sahada sindirdi. Biz bugüne kadar hiç kimsenin hakkını yemedik ve hakkımızın yenmesine de asla müsaade etmeyiz. Ancak pazar günü yaşananları herkes açık ve net bir şekilde gördü. Hakemler hakkında konuşmak istemiyoruz ama bize yönelik tutum ve davranışlar hiçte hoşumuza gitmiyor. Hakem hatalarının
kurbanı olmak istemiyoruz artık" dedi.
Şu anda ligde ´düşme hattı´nda yer aldıklarını ve bu tablonun da Mersin İdmanyurdu´na yakışmadığını vurgulayan Kahramanlı, Bank Asya 1. Ligi´nden düşmeyeceklerini ve buna asla izin vermeyeceklerini iddia etti. Ali Kahramanlı, bu hafta sonu deplasmanda lider Kardemir Demirçelik Karabükspor ile karşılaşacaklarını ifade ederek, "Rakibimizden çekinmiyoruz ve kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bize lazım olan şey 3 puan ve bunu da alacağımıza inanıyorum. Ancak maçlar konuşmakla kazanılmıyor. Teknik heyet
en iyi kadroyu sahaya sürüp, futbolcuların da elinden gelenin en iyisi ortaya koyması gerekiyor" diye konuştu.
Orduspor karşısında alınan mağlubiyetin her şeyin sonu olmadığını vurgulayan Kahramanlı, ligde kalan 6 maçı da kazanıp sezonu iyi bir yerde bitirebilmenin hesaplarını yaptıklarını dile getirdi. Futbolculara ceza verilip verilmemesi konusunu teknik heyetle yapılacak olan görüşmede ele alacaklarını belirten Kahramanlı, galibiyetlerde verilen 5-6 bin TL´lik primle birlikte yenilgilerde de futbolculara ceza verilmesi konusuna sıcak baktıklarının altını çizdi.
Editör: Pusula Gazetesi