-ÖZEL İÇERİK-

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Havalimanından Almanya'ya uçuş gerçekleştiren Germania Havayolları uçuşlarının durdurması üzerine Pusula'ya değerlendirmelerde bulundu.

Uçar, Ankara'da Ulaştırma Bakanı ile hava seferleri için görüşmeleri hızlandıracaklarını belirterek Zonguldak Havaalanın sadece Germania Hava Şirketine bağlı olmadığını ifade etti.

Milletvekili Uçar, havaalanına diğer şirketlerin gelmesi için Ankara'da çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu;

"Hava alanı işletmesinin sadece Germania hava şirketine bağlı bir hava alanı değil. Aslında yurt içi uçuşlara açılması konusunda sayın bakanımızla görüşmeler yapıyoruz. Teknik alt yapı çalışmaları yapılıyor. Onlar da bitmek üzere sanırım. Sayın bakanımız bu yaz ayında belli noktalara uçuşlar yapılabilir diye söylemişti. Ama yurt dışındaki Germania Hava Yolları şirketi uçmaz, gelir gelmezden daha önemlisi bizim burada iç hat seferlerimizin başlamasıdır. Yurt dışı uçuşları bir şekilde planlanır diye düşünüyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Özellikle yurt dışı uçuşlarına açılması konusunda. Böyle bir çalışma olması aslında bu çalışmayı biraz daha gerektiriyor. Neden? Vatandaşlarımızın uzun yıllar direk memleketlerine uçabiliyorlar idi. Bunun tedbirinin alınması gerektiği düşüncesindeyim."

Editör: Pusula Gazetesi