Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi kavşağında bir otomobil 300 metrelik kayalıklardan denize uçtu. Sulara gömülen aracın ZKÜ´de görevli bir doktora ait olduğu belirlendi. Doktorun, ABD´ye staja gitmek için istediği izinin verilmemesi nedeniyle girdiği bunalım sonucu intihar ettiği ileri sürüldü.
Zonguldak-Kozlu sahil yolu Tıp Fakültesi Hastanesi kavşağında bir otomobil denize uçtu. Görgü tanıklarının ifadesi üzerine olay yerine gelen polis, itfaiye, kurtarma ekipleri tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı. Araca ait bazı parçalar bulunurken araca ulaşılamadı. Denizin üstünde mazotların görülmesi üzerine denize uçtuğu belirlenen otomobile ait 34 BV 4456 sayılı plaka levhası bulundu. Yoğun dalga nedeniyle Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi´ne ait bot olay yerine ulaşamadan geri döndü.
Sahil Güvenlik´e ait deniz botu tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarını yürüten itfaiye ekipleri aracın denize uçtuğunu belirtirken, araçtan savrulacağı ihtimali üzerine araziyi geniş çaplı arama yaptıklarını söyledi. Emniyet kemerini bağladığı için araziye savrulmamış olabileceğini belirten ekipler, ZKÜ´de Yard.Doç. olarak görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ebru Taş´ın da araçla birlikte denize gömülmüş olabileceğini bildirdi.
Ebru Taş´ın babası Muammer Taş da kızının staj için ABD´ye gitmek istediğini ve bölüm başkanı olduğu F.Ç.´nin izin vermemesi nedeniyle gidemediğini söyledi. Kızının, F.Ç. isimli bölüm başkanının kıskançlığı nedeniyle intihar etmiş olabileceğini belirten baba Taş, "Staj için ABD´ye gidecekti. F.Ç. isimli bölüm başkanı izin vermedi. Tayinini istedi, engelledi. Kızım da ruhi bunalıma girdi. Kıskançlık ve çekememezlik var. Bütün sorumlu bölüm başkanı F.Ç´dir" dedi.
Saatler süren arama çalışmalarının ardından Ebru Taş´ın cesedine ulaşıldı.

Editör: Pusula Gazetesi