Devrek&[#]8217;te 21 Mart&[#]8217;ta meydana gelen trafik kazasından yaralı kurtulan ve tedavisinin ardından taburcu edilen 10 aylık bebeğin, sürekli ağlayınca götürüldüğü başka hastanede omuzu ve bir ayağının kırık olduğu tespit edildi. Aile, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, bebeğin tedavisiyle ilgilenen doktor hakkında ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Alınan bilgiye göre, 21 Mart&[#]8217;taki trafik kazasında yaralanan 7 kişi arasında yer alan ve Devrek Devlet Hastanesi&[#]8217;ndeki ilk müdahalenin ardından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edilen 10 aylık Muhammet Efe Kartal, 2 gün sonra taburcu edildi. Evlerine getirdikleri bebeğinin omuzu ve ayağına dokunulduğunda sürekli ağladığını fark eden anne Semiha Kartal, bir süre sonra çocuğunu Çaycuma Devlet Hastanesine götürdü. Burada çekilen filmlerde Muhammet Efe Kartal´ın sağ omuzu ve sol ayak kavalında kırık tespit edildi. Bunun üzerine anne Kartal, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na çocuğunun tedavisiyle ilgilenen ve taburcu eden doktor hakkında ihmali olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Anne Kartal, 21 Martta yakınlarını ziyaretten döndükleri sırada geçirdikleri trafik kazasında annesi Dürdane Aydemir´in yaşamını yitirdiğini, kendisi ile araçta bulunan 7 kişinin de yaralandığını hatırlattı.


İnceleme başlatıldı


Kaza sırasında kucağındaki oğlunun araç devrildiğinde camdan yaklaşık 10 metre uzağa fırladığını anlatan anne Kartal, şöyle konuştu: ´´Ben annemin ölümünden dolayı taziyeleri kabul etmek için evde bulunduğumdan çocuğumun hastanede yanında fazla kalamadım. Doktor, çocuğumun beyin tomografisi ve yapılan bazı tahlillerinde herhangi bir şey çıkmadığını belirterek eve götürebileceğimizi söyledi. Eve geldiğimizde ise oğlumun koluna ve omuzuna ne zaman dokunsak sürekli ağlıyordu. Bunun böyle devam etmesi üzerine Çaycuma Devlet Hastanesine götürdük. Burada çekilen filmlerde ise sağ omuzu ve sol ayak kaval kemiğinde kırık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine oğlumun tedavisinde ihmali olan doktor H.İ.T hakkında Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum, ilgili bakanlığa şikayet dilekçesi gönderdim. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum.´´


İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, yaptığı açıklamada, iddialara ilişkin inceleme başlatıldığını söyledi. Rahim Kartal (38) yönetimindeki 31 KF 442 plakalı otomobil, 21 Mart&[#]8217;ta, Devrek´in Hışıroğlu köyü yakınlarında devrilmişti. Kazada, Dürdane Aydemir ölmüş, sürücü Kartal, Habibe Kılıç, Yusuf Eren Kılıç (6), Enes Kartal (8), Semiha Kartal (29) ve 10 aylık Muhammet Efe Kartal ile Özlem Aydemir yaralanmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi