Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde geçtiğimiz sezon namağlup şampiyon olarak dikkatleri üzerine çeken Alaplı Belediyespor play-aut maçında 90 dakikası 1-1 biten maçta Devrek Belediyespor'a penaltı atışları sonunda elenerek özlem duyduğu Bölgesel Amatör Lige çıkamamıştı.

Sarı-lacivertli ekip son iki yıldır şampiyonluk mücadelesi verdiği Amatör Süper Ligde bu sezona çok kötü başlangıç yaptı. Mevcut kadrosundan çok sayıda futbolcu kaybeden Alaplı Belediyespor ligin ilerleyen haftalarında yaptığı transferlerle güçlenerek kötü sonuçlara son verdi, çıkışa geçen bir takım görüntüsü çizdi.

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla ligin altından gelerek basamak basamak yükselen Alaplı Belediyespor ligin üçüncü sırasına kadar yükseldi.

Son olarak deplasmanda güçlü rakibi Muslu Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Alaplı Belediyespor puanını 25'e yükselderek üçüncü sıradaki yerini korudu. Zirve ile arasında 9 puan bulunan Alaplı Belediyespor ikinci sıradaki Kilimli Belediyespor ile puan farkını ise 5'e düşürdü. Alaplı Belediyespor gelecek hafta sahasında Çaydeğirmeni Belediyespor'u konuk edecek.

Editör: Pusula Gazetesi