Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali Uzun'a hayatının ikinci büyük şokunu yaşattı. Başkent Üniversitesi Riektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ergenekon davası kapsamında tutuklanıp cevaevine girdiğinde, serbest kalabilmek için 2011 yılında CHP'den Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu.
Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde Genel Koordinatör olarak çalışan Ali Uzun, MHP'den Zonguldak 1. Sıra Millektvekili Adayı oldu. M.H.P Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Pr. Dr Mehmet Haberal'ın oğlu olan Erkan Haberal, M.H.P Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek Ali Uzun'un adaylığını iptal ettirdi.

2011 yılında yapılan genel seçimle bağımsız aday olarak giren Ali Uzun, 11 bin 120 oy almıştı. Ali Uzun'un kent merkezinden aldığı oy ise yaklaşık 7 bindi. Bağımsız seçime giren bir aday için azımsanamayacak bu oy oranı Ali Uzun'u mutlu etmeye yetmedi.
31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'den Zonguldak Belediye Başkan Adayı olmak için çalışan Ali Uzun'un adı CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmazç'ın çabasıyla MYK'dan Parti Meclisi'ne sunuldu. Haberal devreye girdi ve akrabası Şenol Şanal'ın aday olmasını sağlayarak Ali Uzun'a hayatının ikinci büyük şokunu yaşattı.

haberal-ailesi-ali-uzuna-ikinci-soku-yasatir-mi
Haberal Ailesi, Ali Uzun'a ikinci şoku yaşatır mı?

Editör: Pusula Gazetesi