2011 Genel seçimlerinde M.H.P Zonguldak 1. sıra Milletvekili adayı olarak açıklanan Ali Uzun; Pr.Dr Mehmet Haberal'ın CHP Zonguldak 1. sıra Milletvekili adayı olarak isminin açıklanması sonrası; M.H.P Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Pr. Dr Mehmet Haberal'ın oğlu olan Erkan Haberal,M.H.P Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüş ve sonrasında Ali Uzun, M.H.P Zonguldak milletvekili adaylığından el çektirilmişti.

2019 yerel seçimlerinde C.H.P Zonguldak Belediye Başkan adaylığı müracaatında bulunan Şenol Şanal ile akraba olan Pr Dr. Mehmet Haberal C.H.P'nin Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için Şenol Şanal'a destek verdiği kamuoyuna yansımıştı. Parti Meclisinde Ali Uzun'un isminin kamuoyuna yansıması Haberal Ailesinin bundan sonra nasıl bir adım atacağı sorusunu akıllara getirdi.

2011 seçimlerinde Bağımsız aday olarak eski patronunun karşısına çıkan Ali Uzun ile Haberal ailesi arasındaki tüm bağlar kopmuştu. Kulislerden sızan bilgilere göre Parti Meclisinden C.H.P Zonguldak adayı olarak Ali Uzun'un isminin açıklanması durumunda Haberal Ailesinin düğmeye basacağı iddia edildi.

M.H.P Ankara Milletvekili ve M.Y.K üyesi olan Erkan Haberal'ın M.H.P Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceği ve M.H.P Zonguldak Belediye başkan adayı Hamdi Ayan'ı adaylıktan çektirterek Cumhur ittifakına destek verilmesini sağlayacağı ve Ali Uzun'a ikinci bir şok daha yaşatacağı iddia ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi