Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi 13'üncü Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Genel kurulda iki yıldır şube başkanlığı yapan Mustafa Coşkun, görevini Nazan Papila'ya devretti.

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan genel kurula; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, sivil toplum dernek başkanları, yöneticileri ve çok sayıda ADD üyesi katıldı.

Tek liste halinde yapılan ADD Zonguldak Şubesi 13. Olağan Genel Kurulunda Başkan Mustafa Coşkun aday olmadı. Coşkun'un yerine Derneğin ikinci başkanı Nazan Papila aday gösterildi.

ADD Başkanı Mustafa Coşkun yaptığı veda konuşmasında şu sözlere yer verdi. "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Mustafa Kemal, savaşlardaki başarıyla büyük bir asker, yönetim anlayışıyla büyük bir devlet adamı; görüşlerinde ki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Bağımsızlık Savaşı'nın kazanılmasının ardından tarihimizin en büyük aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketini başlatıp askeri zaferini kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimlerle taçlandırmıştır Atatürk yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır. Yaşadığı çağı aşarak Geleceğe ışık tutan Ulu Önder, yüzyıla değil geleceğe damgasını vurmuştur. Yüzlerce yılda bile başarılması zor olan eylemleri kısacık yaşamına sığdırmıştır. Atatürk kurduğu Cumhuriyet ile devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan ve doğmalardan uzak akıllı ve yaratıcı düşünen gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı düşünmüştür. Türk köylüsünü çiftçisinin 'milletin efendisi' olarak nitelendiren teknoloji ile çalıştırarak modern tarım yapılmasını hedefleyen; Demiryollarıyla, demir çeliklerle ve birçok sanayi kuruluşu ile iktisadi kalkınma ya büyük önem veren Ata'mızı iyi anlamak için; demokrasi şehidimiz Ahmet Taner Kışlalı'nın Atatürkçülük tanımını bilmemiz yeterlidir. "Atatürkçülük geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür" bu tanımlama Atatürk'ün devrimcilik anlayışını ortaya koyan bir bakış açısıdır" dedi.

ADD'nin yeni yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor. Nazan Papila, Sami Uludüz, Sevinç Atik, Nergis Tetik, Cansu Orhan, Ümit Yavuzyılmaz, Seyit Burak Balcı, Hüseyin Küçük, Büket Özkan, Ayşe Erterzi, Altan Şanlı, Yusuf Mor, Rasim Muslubaş ve Sena Aktaş'dan oluşuyor.

Editör: Pusula Gazetesi