Şahin Kala, 21 Mart Pazar günü yapılması gereken olağan genel kurulun, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle 28 Mart Pazar gününe ertelendiğini kaydetti. Pazar günü gerçekleştirilecek kongrede çoğunluk şartının aranmayacağını da hatırlatan Kala, 4 yılda bir oy verildiğini söyleyerek, tüm esnafları kongreye davet etti. Kala, &[#]8220;948 esnafın bulunduğu Kozlu&[#]8217;da, geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamaması nedeniyle genel kurul bu hafta ertelendi. Kongrede tüm esnaf arkadaşlarımızın demokratik hakkı olan &[#]8216;oy verme&[#]8217; işlemini yerine getirmelerini istiyoruz. Çünkü bu hak 4 yılda bir kullanılıyor. Bu hakkı kullanarak, beldenin ve odanın sahipsiz olmadığının herkese gösterilmesini istiyorum&[#]8221; dedi.
Başta eğitim seminerleri, fuar ve geziler olmak üzere birçok projeyi hayata geçireceğini belirten Kala, şöyle devam etti:
&[#]8220;Birçok projemiz bütçe bile gerektirmeyen projelerdir. Ayrıca şuan ki odamız, yaklaşık 800 TL kira ödeniyor. Biz 350 TL&[#]8217;lik bir yer için anlaştık. Göreve gelirsek, oda binasını taşıyarak aylık 500 TL kar edeceğiz, bütçe oluşturacağız. Bu ise yılda 6 bin TL gelir demektir. Bu parayla bir çok öğrenciye burs verebiliriz. Bunun gibi para gereken projeler için ise yine bütçelerimiz de hazırdır. Bugüne kadar Kozlu ve esnafımız için hiçbir şey yapılmamış. Şahsi olarak başlattığım bu mücadeleyi, Kozlu&[#]8217;daki tüm esnaflara yaymak istiyorum. En basit örneği olarak, bakkallar, büfeler gibi küçük esnaflarımız, bitmek üzeredir. Kooperatif Başkanları bile marketlerden alış veriş ediyor. Esnaflarımız birbirimizden alış veriş ederek, birbirimizin ayakta kalmasına omuz vermiş oluruz. Birbirimize sahip çıkalım felsefesini yaygınlaştırmak istiyoruz.&[#]8221; Sanal ortamda da beldeyi, odayı ve esnafları tanıtan web sayfalarının olacağını belirten Kala, hiçbir vaadinin hayal olmadığını da sözlerine ekledi.
Kala&[#]8217;nın yönetim kurulu listesinde ise, Kenan Demirel, Metin Öztürk, İbrahim Duyar, Sedat Karakaruk, Tülay Duyar, Muharrem Aydoğdu, Burhan Akaya, Tarkan Erenel, Burçin Tetik isimleri yer alıyor.
Editör: Pusula Gazetesi