2018-2019 Okul Sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Okullar Arası Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakasında şampiyon olan Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarında fırtına gibi esti. Çankırı'da 12 takımın katılımı ile düzenlenen Grup Müsabakaları'nda A Genç Kategorisi B Grubu'nda mücadele eden Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, yarı finallere kaldı. Çankırı'da düzenlenen grup müsabakalarında ilk gün ev sahibi Çankırı Fen Lisesi ile karşılaşan Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, müsabakadan 67-35'lik skorla farklı galibiyet elde etti. Sonraki müsabakasında ise Kastamonu Fen Lisesi ile karşı karşıya gelen temsilcimiz, bu müsabakadan da 70-29 galip ayrılmayı başardı.

Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, İl birinciliği müsabakalarında elde ettiği başarıyı grup müsabakalarında da devam ettirerek yarı finalde mücadele etmeye hak kazandı. Öte yandan, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi yarı finale çıkan tek devlet okulu oldu.

EV SAHİBİ ZONGULDAK OLACAK

Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakaları ardından başarılı olan takımlar gözlerini yarı final müsabakalarına diktiler. Farklı noktalarda oynanacak yarı final müsabakalarının bir ayağı da Zonguldak olacak.

Editör: Pusula Gazetesi