Zonguldak'ta anaokulu öğrencileri, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sosyal farkındalık projesi gerçekleştirdi.

Parlayan Yıldızlar Kreş ve Anaokulu'nda görev yapan öğretmenler, öğrencileriyle birlikte sokak hayvanlarının ihtiyacını karşılamak için sosyal farkındalık projesi gerçekleştirdi. Sokak hayvanlarına renkli kulübeler yapan öğretmenler ve minik öğrenciler, kulübeleri sokak hayvanlarının yaşadığı cadde ve sokaklara yerleştirdi. Sokak hayvanlarını mama ile besleyen minik öğrenciler, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarından ve soğuktan etkilenmemeleri için kulübeler yaptıklarını ve onları beslediklerini söylediler.

Veliler, çocuklarının böyle anlamlı bir projeyi gerçekleştirmelerinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek Anaokulu ve kreş yönetimine teşekkür ettiler. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak istediklerini belirten Okul Müdürü Selin Kiret; "Sokak hayvanlarına duyarlılığı oluşturmak ve çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek için böyle bir uygulama gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi