Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden 2019 yılında yapacağı okul, spor salonu, yurt binası yatırımları kapsamında; Zonguldak Merkez, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, Zonguldak Fen Lisesi ve İbrahim Fikri Anıl Orta Okulu bölgesinde, bu okullar için ortak bir kapalı spor salonu yapmasını dilekçeyle resmi olarak talep etti.

CHP'li Yavuzyılmaz talep dilekçesinde, Anayasa'da bulunan, Gençlik ve spor başlıklı, Gençliğin korunması ve sporun geliştirilmesi konusundaki 58. ve 59. Maddelerine dayanarak bu spor salonunun yapılmasının büyük bir ihtiyaç ve gereklik olduğunu belirtirken, gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulup spora yönlendirilmesi için salonun işlevsel olacağının altını çizdi.

Yapılmasını talep ettiği spor salonunun teknik özelliklerini, çizimlerini ve mimari planını da hazırlayarak dilekçe ile birlikte yetkililere yollayan CHP'li Milletvekili, salonun inşa edileceği bölgeyle ilgili detaylı çalışmaları da kurumla paylaştı. Yavuzyılmaz, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün daha önce İstanbul, Ankara ve Mardin'e yaptığı spor salonlarına da atıfta bulunarak; Zonguldak'ın da bu hizmetten yararlanması için bu üç okuldaki 2 bin öğrenci ve eğitimciler adına bu talepte bulunduğunu vurguladı.

Editör: Pusula Gazetesi