Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı 2'inci Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı. Mecliste; İl Özel İdare birimlerinde müdür ve şeflerde değişiklik yapılması tartışmalara neden oldu.

Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı. Mecliste; İl Genel Meclisinin 2019 yılı bir aylık tatil tarihinin belirlenmesi görüşüldü. Ağustos ayının tatil olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

ÖZEL İDAREDE MÜDÜR VE ŞEFLERİN YERİ DEĞİŞTİ

Gündemin diğer maddesinde İl Özel İdare bünyesinde görevde yükselme sınavı sonucuna göre yapılan atamalar ile ilgili 5302 sayılı il Özel İdaresine kanununun 36'ıncı maddesi gereğince İl Genel Meclisi bilgilendirildi. Yapılan atamalar Meclis Başkanı Necdet Karaveli ile meclis üyeleri arasında tepkilere neden oldu.

KARAVELİ: "MİLLİ EĞİTİM'DEN BİZE GEÇMEK İSTEYENLERİ BİZ REDDETMİŞTİK"

Başkan Karaveli, atamaların yapılırken kendilerine de haber verilmesi gerektiğini belirterek "Biz yıllardır Milli Eğitim kadrosunda görevlendirme ile hem Özel İdare'nin işlerinde bizlere yardımcı olan hem de Milli Eğitim'e yaptığımız işlerde yaklaşık maliyetlerde, teknik değerlendirmelerde, Milli Eğitim'in işlerini yapan personelimiz vardı. Bu arkadaşlar kurum değiştirmek istediler. Milli Eğitim'den bize geçmek istediler. Biz bunu reddetmiştik. Bunlar 6 arkadaştı zaten. Bunların 2'si yükselme ile bize geçmişler. Kurum değiştirmişler" dedi.

İşte Özel İdare'de görevleri değişen müdür ve şefler;

Editör: Pusula Gazetesi