Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde aralarında ilçe emniyet müdürünün de bulunduğu 11 şüpheli, 'tarihi eser kaçakçılığı' operasyonu kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler arasında Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet K.'nın eski şoförünün de olduğu öğrenildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Aralarında Çaycuma Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç'ın da bulunduğu 11 şüpheli 'tarihi eser kaçakçılığı' operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınarak il merkezine getirilen 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek binasında sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildikleri Çaycuma Adliyesi'ne çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı 11 şüpheliden 70 yaşındaki N.A.'yı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 10 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada Helenistik, Roma, Yunan, Bizans ve İslami dönemlere ait sikke, heykel figürü, heykelcik, obje, pişmiş toprak kap, kolye ve yüzük gibi tarihi eserlerin bulunduğu öne sürüldü.

Tarihi eser operasyonunda, Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü'nün de aralarında bulunuduğu 11 şüpheli dün gece nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Sabah saat 04.30'da sıralarında biten mahkemedede, şüphelilerden Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ahmet K., Ersan S. Tayfun A., Mehmet K., Cengiz İ., ve Halil T.'nin tutuklanmasına, Özkan Ö., Lütfi K., Erol Ç., ve Hasan K.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Editör: Pusula Gazetesi