AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın&8217;da devam eden 5 adet karayolu çalışmasına ilaveten Mart ve Nisan ayları içerisinde 6 adet yeni ihalenin daha yapılacağını açıkladı. Tunç, dün yaptığı açıklamada, Bartın&8217;ın her noktasında, tüm ilçe ve beldelerinde karayolu çalışmalarının bulunduğunu, bu çalışmalar bittiğinde Bartın&8217;ın ulaşım açısından çok daha iyi konuma geleceğini söyledi.


Ulaşımda hızlı gelişme


Bartın&8217;ın her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da hızlı bir gelişme içinde olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, Bartın-Safranbolu yolunun 7 ve 11. kilometreleri arasında sel hasarlarının onarımı ve sanat yapıları işi ihalesinin 30 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Tunç, Kozcağız-Hasankadı yolunun 11 ve 37 kilometreleri arasında heyelan önleme ve sanat yapıları işinin de 7 Nisan tarihinde ihale edileceğini söyledi.


Kumluca yolunda düzenleme


Milletvekili Tunç, Kumluca beldesinin giriş ve çıkışları ile belde merkezinden geçen karayolunda genişletme çalışmaları ile tretuvar çalışmaları için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce 5 Nisan tarihinde Kastamonu&8217;da ihale yapılacağını söyledi. Bartın-Safranbolu yolunun 1-3 kilometreleri arası ile Bartın Çevre Yolunun 0-1 kilometreleri arasında yaya kaldırımı yapılması ve sanat yapıları işinin 31 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız-Hasankadı yolunun 11-37. kilometreleri arasında heyelan önleme ve sanat yapıları işinin de 7 Nisan tarihinde ihale edileceğini söyledi.


Devam eden 5 çalışma var


Milletvekili Tunç, Karayollarının Bartın ili sınırlarındaki yol bakım ve onarım işlerinin de 2 Nisan tarihinde ihale edileceğini söyledi. Milletvekili Tunç, Mart sonu ve Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan 6 adet ihalenin yapılarak çalışmalara başlanacağını belirterek, Bartın&8217;ın değişik ilçe ve beldelerinde devam eden 5 adet karayolu çalışmasının bulunduğunu ifade etti. Tunç, bunların da Bartın-Amasra yolu, Çakraz-Kurucaşile yolu, Ulus-Pınarbaşı-Azdavay yolu, Kozcağız-Perşembe yolu, Bartın-Arıt-Aydınlar yolları olduğunu, buralardaki çalışmaların da hızlanacağını söyledi.


Daha iyi konuma geleceğiz


Kurucaşile-Cide ve Kozcağız-Hasankadı-Yenice yollarının da 2010 yatırım programına alındığını belirten Milletvekili Tunç, Kumluca-Abdipaşa yolundaki heyelanlı bölümlerde de yeniden çalışmalar yapacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın&8217;ın her noktasında, tüm ilçe ve beldelerinde karayolu çalışmalarının bulunduğunu belirterek, bu çalışmalar bittiğinde Bartın&8217;ın ulaşım açısından çok daha iyi konuma geleceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi