Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanlığı tarafından dün Emirgan Otel&[#]8217;de organize edilen toplantıda MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, &[#]8216;Türkiye Ekonomisindeki Sorunlar ve Çözüm Yolları&[#]8217; konferansı verdi.
MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Genel Merkezi&[#]8217;nin talimatlarıyla yapılan konferansların ilerleyen günlerde de her ay düzenli olarak yapılacağını söyledi.
Korkutan, MHP eski Genel Sekreter Yardımcısı, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan tarafından ekonomik politikalar ve ekonomik görüşlü konulu konferans yapıldığını belirtti.
Ardından MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Zonguldak&[#]8217;a ilk kez geldiğini ve Zonguldak&[#]8217;ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili sorunları ortaya koymak, çözüm yolları üretmek, nelerin doğru ve nelerin yanlış olduğunu ifade etmek için Zonguldak&[#]8217;ta bulunduğunu söyledi.
Türkiye&[#]8217;nin ekonomisini ve Ak Parti hükümetinin göreve geldiğinden bu yana yaptığı hizmetlere değinen Milletvekili Ayhan; &[#]8220;2002 yılının Kasım ayında Türkiye bir genel seçim yaşadı. Genel seçimin sonucunda millet iradesinin tecellisiyle Ak Parti iktidara geldi ve gerçekten önemli oranda bir tesir güne kavuştu.
Millet iradesinin tecellisi sonucunda ortaya çıkan iktidarın ülkeyi bugün getirdiği noktayı herkes görüyor. Siyasi parti olarak bizde bu siyasi partinin 7-8 yıllık iktidarlığı sonucunda ülkeyi ekonomik anlamda nereye getirdiğini, neler yaptığını ve ne olduğunu, nelerin olması gerektiğini sizlerle paylaşacağız. Bu gün ülke siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bir kaus içerisindedir.
Bugün hiç kimse Ak Partili yöneticiler dahil ülkenin problemsiz, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak çok doğru bir şekilde idare edildiğini ve ülkenin yönetiminde bir tıkanma olmadığını söyleyememektedirler.
Ülkemizde son yaşanan olaylar siyasi, sosyal ve ekonomi olarak normalmiş gibi ifade ediliyor. Her ne kadar siyasi iktidar problemlerin olduğunu ifade ediyor ise de bunu tam anlamıyla toplumla paylaşmaktan uzak olduğunu görüyoruz. Türkiye&[#]8217;de her ne kadar kurumlar birbiriyle kavgalı değil.
Problem yok, herkes birbiriyle hükümete karşı birleşmiş gibi bir hava verilmek isteniyor ama ülkeden gerçekten bir sorun olduğunu herkes görüyor. Yaşanan olaylar toplumun psikolojisini bozuyor.
Birkaç gün önce hükümet kanadından bakıldığında işsizlik diz boyu iken 100 bin kişinin Ermenistan&[#]8217;dan gelip burada çalıştığını çok rahat söylüyorlar. Bazı Ak Parti yöneticileri konuşmalarında ölçü kaçıyor. Bir siyasetçinin ağzından çıkmayacak kelime olarak örneğin &[#]8216;bizler yıllarca fişlendik&[#]8217; veya &[#]8216;kanı bozuk&[#]8217; vesaire bunun gibi sözlerin ifade etmeleri çok yanlış. Bu sözlerden de Ak Parti&[#]8217;nin psikoloji sinin bozulduğunu anlıyoruz. Ölçünün kaçması Ak Parti&[#]8217;nin ayarının kaçtığını gösterir.
Bu durum iktidarın içinde bulunduğu ruh halini çok açık anlatıyor. Ülke 2002&[#]8217;den 2010&[#]8217;a kadar nereye geldiğini açıkça ortada&[#]8221; dedi. Ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi