Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Murat Uzun, Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2017/1906 esas numaralı' başvuruyu karara bağlayarak Kızılay Genel Merkez yönetimine kayyum atama kararını ve gelişmeleri Zonguldak Kızılay Şubesi olarak hassasiyetle takip ettiklerini söyledi.

Murat Uzun, şu açıklamayı yaptı: "Kızılay'ın çalışmalarında, milletin emanetini mazlumlara, mağdurlara, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada, Türkiye'nin insanlığa uzanan şefkat eli olmada gösterdiği faaliyetlere ilişkin gayretler,çalışmalar takdire şayandır.
Milletimizin güvenine layık şekilde çalışmalar sürdürülmekte, Dünya'nın en büyük iyilik hareketi olarak dört bir yöne, her bir yana uzanan yardım eli olmaktadır.
Bazı delegelerin Türkiye genelinde bazı şubelerin kapatılmasına ilişkin itirazda bulunmasına ilişkin olarak yerel mahkeme Kızılay yönetimine Olağanüstü Genel Kurula getirmek üzere kayyum atamıştır. Genel Merkezin kararın ulaşmasına istinaden bir üst mahkemeye itirazı söz konusudur ve süreç hukuki mecrasında yürüyecektir.
Bu süreçte herkes çok dikkat etmelidir. Kızılay'ın kurumsal kimliğine ve milletimizin gönlünde kazanılan güven duygusuna zarar verecek her eylem ve söylem millete ve insanlığa yapılmış bir büyük ihanet olarak tarihte yer alacaktır.
Zonguldak Kızılay Derneği olarak, kişisel ikbalini Kızılay'ın ikbalinden önde görmek isteyenlerinde, Kızılay'ın kurumsal kimliğine zarar verecek her türlü eylem ve söylemlerinde karşısında olacağız."

Editör: Pusula Gazetesi