Yeni kurulan Almanya Çaycumalılar Derneği açılış gecesi Gelsenkirchen'de yoğun katılımla gerçekleşti. Geceye büyük ilgi gösteren Çaycumalı gurbetçiler salona sığmadı.

İlk olarak derneğin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Dernek Başkanı Şenol Alagöz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam ve çok sayıda Çaycumalı kesti.

Ardından Gelsenkirchen şehrinde bulunan Güneş Düğün Salonunda açılış gecesi gerçekleştirildi. Gecenin açılışında Çaycuma Marşı ile seslendirildi. Yediden yetmişe Çaycumalı gurbetçiler salonu doldururken, Gelsenkirchen Kenti Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranowski, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Osmanlı Seferberlik Hareketi Batı Karadeniz Temsilcisi Nurhan Alagöz, Çaycuma Emlakcılar Derneği Erol Ünlü, belediye meclis üyeleri, işadamları da katılanlar arasında idi.

Dernek Başkanı Şenol Alagöz başta Türkiye'den olmak üzere derneği ilgi gösteren tüm hemşerilerine teşekkür etti.

Çiçeği burnunda derneğe başarılar dileyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; "Binlerce Çaycumalıyı buraya toplayan derneğe çok teşekkür ediyorum. 1960'lı yılarda büyüklerimiz buralara geldiler. Çok zorluklar çektiler. Şimdi Almanya'da doğup büyüyen çok sayıda gurbetçimiz var.

Günümüzde iletişişim ve ulaşım çok hızlı. Aramızda binlerce kilometre olmasına rağmen teknoloji sayesinde her an birbirimizi izler vaziyetteyiz. Burada özellikle ilk defa yüz yüze geldiğim sevgili hemşerilerimin yoğun ilgisi ile karşılaştım. Çaycuma'da yaptığımız projelerin Almanya'da izlenmesi kadar güzel bir şey yok. Çaycuma'da cesaretli işler yaparken ister istemez tepkiler ile karşılaştık. Almanya'dan ilçemize gelen ve yaptıklarımızı beğenen gurbetçilerimiz bize sahip çıktı. Vatandaşlarımız daha akıllı kavşaklara alışamadı. Geldiğinizde sıkıntı yaşıyorsunuz. Ama el birliği ile onu da aşacağız.

Bizler Çaycumalıyız ama ayrıca Bartınlı, Karabüklü, Batı Karadenizliyiz. Artık aramızdaki duvarları atalım. Almanya Çaycuma arası havayolu ile 3 saat. Tam istediğimiz gibi olmasa da havaalanımız buraya hizmet ediyor. Nisan ayından Kasım ayına kadar sizleri Çaycuma'ya taşıyor"diye konuştu.

'SİZLER İÇİN TEMMUZ AYINDA FUAR YAPACAĞIZ'

Gurbetçiler için yaz ayında fuar gerçekleştireceklerini belirten Başkan Kantarcı; " Çaycuma'da üç yıldır fuar gerçekleştiriyoruz. Ama tarihleri gurbetçilerimizin gelişine denk gelmiyor. Bu sene fuar firmasından rica ettik. Sizler için 26 Temmuz'da ilçemizde fuar yapacağız. Bu fuara hepinizi bekliyoruz. Almaya Çaycumalılar Derneği'nin de bu fuarda bir standı olacak.

Birleşme çok önemli. Bir araya gelen insanların sorunları daha kolay çözülüyor. Artık buralara Almanya'ya geldiğinizde kapısını çalacağınız bir deneğiniz olacak. Sizlerinde ilçemize geldiğinizde derneğinizin tabelasını göreceğiniz bir mekanınız olacak. Orası da Çaycumalıların buluşma yeri olacak. Bu geceye gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum. Yeni üyeliklerle derneğinizin güçleneceğini ve güzel işler yapacağına inanıyor, hepinizi yeniden tanımak için Çaycuma'ya davet ediyorum"şeklinde konuştu.

Dernek yönetimi tarafından Çaycuma'dan gelen misafirlere teşekkür plaketi verildi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'da dernek Başkanı Şenol Alagöz'e çeşitli hediyeler takdim etti.

Gece boyunca yerel sançtılar Cihan Metin, Aydın Çimen, Sezai Çağdaş, Fatma Metin, Kenan Albayoğlu ile Güneş Grubu sahne aldı.

Başta Başkan Kantarcı olmak üzere Çaycuma'dan gelen konuklar geç saatlere kadar canlı müzik eşliğinde gurbetçilerle oynayarak stres attı.

Gurbetçilerin sıcak ilgisi ile karşılasan Başkan Kantarcı, Dernek Başkanı Şenol Alagöz ile tüm masalarda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Y

Editör: Pusula Gazetesi