Koğuş yerine oda sistemi olarak hizmet veren huzurevi sakinleri halinden memnun görünürken, talepler artmaya başladı.


75 kişilik huzurevinde, 15 kişilik de özel bakım ünitesi bulunuyor. Bu üniteler kadın sığınma evi olarak da kullanılabilecek. Çaycuma Huzurevi Müdürü Hasan Turgal, bir kaç ufak eksikten sonra tesisin tamamen hizmete gireceğini ve odalarda şu anda 7 kişinin kaldığını belirti.


Zonguldak Valisi Erdal Ata da, huzurevini ziyaret ederek eksikler hakkında bildi aldı. Vali Ata´ya huzurevi ziyaretinde Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos ve Karapınar Belde Belediye Başkanları, AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nurhan Yaban, Çaycuma Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Kemal Gökcan da eşlik etti.


Huzurevinde kalan yaşlıların bulunduğu binada incelemelerde bulunan ve huzurevi sakinlerinin sıkıntılarının olup olmadığını soran Ata, huzurevinin son durumu ve eksiklikleri hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı. Tüm eksiklikleri tamamladıktan sonra huzurevinin geniş katılımlı bir törenle açılışı gerçekleştirilecek.

Editör: Pusula Gazetesi