Zonguldak Şehit Aileleri Dernek Başkan Yardımcısı Cihan Köktürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

04.09.1999 tarihinde Van ili Gürpınar ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada evladı şehit olan Cihan Köktürk TBMM'de Şehit Ailelerinin sorunları hakkında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

Genel Başkan Mustafa Destici'nin TBMM'deki makamında gerçekleşen kabulde Genel Başkan Baş Danışmanı Tolga Aral'da hazır bulundu. Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Tolga Aral ; ''ziyarette Şehit Aileleri ve yakınlarının sorunlarının ele alındığını söyledi. Bu konuya dair en önemli sorunun, muvazzaf askerlik hizmetini yapmakta iken bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan erbaş ve erlerin geride kalan yakınlarına bağlanan yetim aylığı hususunda, iki farklı kategoride yetim aylığı ödenmekte olmasıdır. Şehit uzman erbaş yakınları herhangi bir kesintiye tabi tutulmadan yetim aylığı alırken, erbaş ve erlerin yakınları ise yüzde elli kesintiye tabi tutularak yetim aylığı almaktadır'' dedi. Aral, Şehit Ailelerinin bu sorunun çözülmesi noktasında TBMM'de girişimlerde bulunacaklarını ve ilgili bakanlara da bu konuyu aktararak konuyu takip edeceklerini belirttiler.

Editör: Pusula Gazetesi