Önümüzdeki günlerde İsmail Kökcü'nün adaylığının açıklanması bekleniyor.
Karabük'ün Yenice ilçesinde siyasi tartışmalar her daim yoğun ve hararetli geçiyor. Özellikler Ak parti için Yenice'nin önemi büyük. 9 Aday adayı olan Yenice'de halk; önemli olanın birilerinin değil halkın menfaatlerini üstün tutup, kamu kaynaklarının milletimize hizmet olarak yansıtılması olması gerektiğinde hemfikir.
11 Yıldır Karabük İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan İsmail Kökcü'yü bu tecrübesi için en güçlü adaylardan biri yapıyordu zaten. Bunun yanında sendikacılığı, teşkilatcılığı ve yıllardır sessiz sedasız yürüttüğü hayır kurumlarında ki çalışmaları da kamuoyunca takdir gören İsmail Kökcü'nün; Yenice'yi son zamanlarda yaşadığı siyasi karmaşadan kurtarıp derleyip toparlayıcı bir "Abi" konumunda olabileceği de konuşuluyordu.
İsmail Kökcü'nün bu artılarını Ak Parti yöneticilerinin de takdirle karşıladığı ve İsmail Kökcü isminin yakından takip edildiği, farklı kaynaklardan aldığımız kulis bilgileri ile doğrulandı. Önümüzde ki günlerde İsmail Kökcü'nün adaylığının açıklanması bekleniyor.
İsmail Kökcü isminin öne çıkması Yenice'de memnuniyetle karşılanıyor. Ayrıca gelişmelerden haberdar olan bazı aday adaylarınında, bu durumu kendi lehine değiştirme çabası ile Ankara'da bir çok kapıları aşındırdığı da gelen bilgiler arasında.
Bunun yanında bugüne kadar Ak Parti'ye oy vermemiş ve hiçbir zaman da vermeyecek olanların; Ak Parti'nin adayını belirlemeye, empoze etmeye, algı yönetmeye kalkması, AK Parti içindeki ve dışındaki bir takım menfaat odaklarının oyun kurmaya kendilerinin güdümünden çıkmayacak olan aday adayını veya adaylarını pazarlama gayretleri ve entrikaları gözden kaçmıyor.
Bu durum ise İsmail Kökcü'yü samimi Ak Partililerin ve halkın büyük bir kesiminin ortak adayı haline getiriyor.

Editör: Pusula Gazetesi