Vali İsa Küçük&8217;ün eşi, Toplumsal Destek Gönüllüleri Başkanı Emekli Ziraat Mühendisi Emine Küçük ve beraberindeki TDG üyeleri Bartın Merkeze bağlı Çaydüzü İlköğretim Okulu´nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TDG Başkanı Emine Küçük: &8220;Amacımız; sizleri daha iyi tanımak, eksik ve hataları birlikte değerlendirmek, en az birinizin sorununa çözüm olmaktır. Ekonomik olarak direk desteğimiz olmasa da yön göstericilik yapmayı, sizlerle devlet arasında köprü görevi kurmayı kendimize görev edindik.&8221; dedi.


Uzmanlar tarafından bilgi verildi


TDG Başkanı Emine Küçük, toplantıya katılan kadınların dağıtılan anket formlarını doldurmalarını isteyerek &8216;Bilgilendirme broşürlerindeki telefon numaralarından bize her zaman ulaşabilirsiniz&8221; diye konuştu. Bilgilendirme toplantısına katılanlara TDG uzmanları tarafından şiddet ve türleri, sağlıklı aile, kadın hakları ve bu kanunda yapılan değişiklikler, tüketici hakları, medeni kanun ve ailenin korunması hakkındaki kanun, aile hekimliği, hijyen ve meme kanserinde erken teşhisin önemi, ev kazalarının önlenmesi, yeterli ve dengeli beslenme, gıda alımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, iyot tüketiminin nasıl olacağı ve yararları, et ve et ürünlerinin nasıl depolanacağı, çocuklara karşı anne-baba tutumlarında nelere dikkat edilmesi gerektiği ile engellilik ve sebepleri konularında ayrıntılı bilgiler verildi.


Öğrencilerden TGD üyelerine karanfil


Tarım İl Müdürlüğü görevlisi Ziraat Mühendisi Figen Kemik de katılımcılara Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile İş-kur arasında imzalanan protokol çerçevesinde tarım ile ilgili kurslar düzenlendiğini, bu kurslara katılan kursiyerlere 400 - 450 TL civarında ücret verileceğini belirtti. Kemik, 18 yaşın üzerinde toplam 15 kişi olmak şartı ile kursların her alanda açılabileceğini kaydetti. Bilgilendirme toplantısı öncesi öğretmenler odasında Okul Müdürü Yahya Yıldız´dan okul hakkında bilgiler alan ve öğretmenlerle görüşen Toplumsal Destek Gönüllüleri Başkanı Emine Küçük ve TDG üyelerine öğrenciler tarafından kırmızı karanfil hediye edildi.



Editör: Pusula Gazetesi