Düzce'de Uzunmustafa İlkokulu öğrencileri Öğretmenler Günü'nü buruk kutluyor. 17 gün önce görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Nezih Ergül'ü öğrencileri unutmadı. Okul Müdürü Bekir Güler, Müdür Yardımcısı Gamze Yaykaşlı, öğretmenleri ve Nezih Ergül'ün ailesi ile birlikte şehir mezarlığına giden öğrenciler, öğretmenlerinin kabrine çiçek dikip, toprağına su döktü. Duygusal anların yaşandığı ve gözyaşlarını sel olduğu ziyarette öğrenciler dua okudu.
Nezih Ergül'ün oğlu Samet Ergül, babasının son öğrencileri olan miniklere hayatta iz bırakmanın çok önemli olduğunu söylerken, güzel işler yapıp iyi hatırlanmalarını istedi. Ergül'ün konuşması sırasında miniklerin gözyaşları sel oldu.
Samet Ergül, babasının böyle bir günde öğrencileri tarafından unutulmadığı için gurur duyduklarını söyledi. Samet Ergül, okul idarecilerine, öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederken, "Babam 60 yıllık yaşantısının 39 yılını bu ülkede iyi öğrenciler yetiştirmek için vakfetti. Türkiye'nin farklı illerinde ve ilçelerinde bir sürü yetiştirdiği öğrencisi var. 37 yıl geçmesine rağmen hala ailesi olarak biz aranıyoruz. İyi gününde kötü gününde. Bir insanın bu şekilde hatırlanması bana göre hayatta bırakabileceği en önemli eser. Çocuklara da söyledim, kendimize de bunu amaç edinmeliyiz. Hayatta iz bırakmak çok önemli" şeklinde konuştu.
Nezih Ergül'ün minik öğrencileri ise duygularını paylaşırken gözyaşları içinde öğretmenlerini çok özlediklerini ifade etti.
Nezih Ergül'ün bir öğrencisi, öğretmenini anlatırken gözyaşlarına engel olamadı. Öğretmenini çok özlediğini dile getiren minik öğrenci, onu tanımaktan ve öğrencisi olmaktan mutluluk duyduğunu da dile getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi