Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi, Belediye Veteriner Hekimi ile birlikte et ve et ürünleri satışı yapan kasap ve marketlerde yaptıkları hijyen denetiminde, bir markette kaçak et buldu. Kaçak et ekiplerce imha edilirken, markete ceza kesildi.
İnsan sağlığını hiçe sayarak satış yapan esnafa göz açtırmayan belediye ekiplerince sabah saatlerinde başlatılan denetimlerde dışarıdan gelen etlerin kesim ve nakil izin belgeleri, veterinerlik mühürlerinin olup olmadığı, satışa sunuluş reyonlarında hijyenik kurallara uyulup uyulmadığı, stok olarak tutulan soğuk hava depolarının standarda uygunluk şartları ile hijyenik şartların yerine getirilip getirilmediği kontrol edildi. Denetim esnasında bir markette ele geçirilen yaklaşık 25 kilo ağırlığındaki
kaçak ete el koyan ekipler, ele geçirdikleri kaçak eti imha etti. Market hakkında gerekli cezai işlem uygulandı. Yetkililer, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını, et ve et ürünleri satışı yapan kasap ve marketlerde şüpheli gördükleri durum hakkında zabıtaya şikayette bulunmalarını istediler.
Editör: Pusula Gazetesi