Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Kilimli Belediyesi&[#]8217;nde yaşanan hurda satışı skandalıyla ilgili olarak Kilimli Belde Teşkilatının haklı olduğunu vurguladı. Hamdi Uçar Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Teşkilat haklı
&[#]8220;Teşkilatımızla belediyemiz arasında şu anda içeride olan şahısla ilgili teşkilatımızın geçmişteki o şahsa karşı olan handikaplarını dile getirmesi ve bunun neticesinde de bu arkadaşlarımızın olayla direk bağlantısının olması teşkilatımızın haklılığını ortaya çıkarttı. Biz teşkilatımızla yerel yöneticilerimizin uyum içerisinde çalışması için zaman zaman bir araya getirip ikaz ediyoruz. Eksiklerini hatalarını dile getiriyoruz. Eğer teşkilatlarla yerel yöneticiler uyum içerisinde olmazsa o camianın içerisinde zaman zaman kavgalar çıkıyor.


Başkanı uyarmıştı
Belde teşkilatımız bu şahsın geçmişteki yaşamış olduğunu bir takım olayları da gündeme taşıyarak, belediye başkanımızın bu şahıstan uzak durması konusunda bizden bir takım taleplerde bulundu.
Aynı zamanda belediye başkanımızdan da taleplerde bulundu. Tabiî ki böyle bir olay hiçbir teşkilat tarafından tasvip edilebilecek bir olay değil. Belde teşkilatımız ikazda bulunmasına rağmen belediye başkanımız bu arkadaşımızı uzak tutmamış. Ama tutması gerekirdi.


Sözün bittiği yer
Tabi böyle bir ortamdan sonrada beldeyle belediye başkanımızı bir araya getirerek belde başkanı arkadaşımızın konuyla ilgili çekincelerini, handikaplarını kendi yüzüne ifade etmesi adına, bundan sonra aynı şeylerin tekrar edilmemesi için talimatlar verdik. Biz belediye başkanını da uyardık ve burası sözün bittiği yerdir. Olay yargıya intikal etmiştir.


Kaldırım dik durdu
Belde başkanı arkadaşımız yerel seçimler sürecince dik duruşuyla, gerçekten yoğun çalışma neticesinde belediye alındı.
Belediyeyi bir takım kirli işlerle yıpratılmasına da karşı çıkmak istiyordu. Arkadaşımız çok doğru bir anlayışla hareket etti. Bu olaydan sonraki öfkesinden dolayı da istifasını istedikleri yönünde bir şey söylemiş.
Biz arkadaşlarımızla bir araya gelip yanlışları, eksiklikleri değerlendirdik. Belde başkanının, belediye başkanının kulağını çekmek gibi sokak ifadesiyle bunları yazmak doğru değildir. Biz diğer belde ve belediye başkanlarımızla da bir araya geliyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi