Bayan kuaförlerinin tatil olduğu Salı günleri hayata geçecek proje kapsamında kız-erkek 210 öğrenciye ulaşmak hedefleniyor.

Projenin anlaşması Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve Esin Bayan Kuaförü Sahibi Esin Akçaalan arasında imzalandı.

Bakımlı olmanın insanları özgüvenli yaptığını belirten Kaymakam Serkan Keçeli; "İnsanlar artık bakımlı olmaktan keyif alıyor. Aynaya baktığında kendini bakımlı bir insan olarak görürse daha öz güvenli oluyor. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilere özgüven kazandırılmasında katkıda bulunacağına inanıyorum. Esin hanım ve beraberinde erkek öğrenciler için görev alacak arkadaşımıza da başarılar diliyoruz. İnşallah güzel bir çalışma ortaya çıkacaktır"diye konuştu.

Proje yönetici Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz projenin amacının ilçeye bağlı okullarda okuyan ve kuaföre gidemeyen öğrencilerin okullarına kuaförlerin giderek öğrencilerin saçların kesilmesi ve bakımların yapılması olduğunu söyleyerek projenin hedeflerini şöyle sıraladı; "Özel eğitim öğrencilerinde farkındalık oluşturmak Özel Eğitim öğrencilerinin de öz bakım becerilerini geliştirmek. Özel eğitim öğrencilerinde kendine güven duygusunu geliştirmek. Öğrencilerin özgüvenlerini artırmak. Özel eğitim öğrencilerinin kendisinin önemli ve özel olduğu duygusunu geliştirmek".

Projenin ortağı Esin Akçaalan yaklaşık 6 ay sürecek çalışmada hiçbir ücret almadan öğrencilerin saçlarını keserek bakımlarını yapacak.

Akçaalan güzel bir projenin içinde olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, katkılarından ötürü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi