Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinde, Karapınar İlköğretim Okulu Küçük Kızlar Hentbol Final karşılaşması Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kapalı Spor Salonu´nda yapıldı. Grupta 7-5 mağlup ettiği Kozlu 19 Mayıs 100.Yıl İlköğretim Okulu ile karşılaşan Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu güçlü rakibini ikinci kez mağlup ederek maçtan 11-6 galip ayrılarak Zonguldak İl Şampiyonu oldu.
Karapınar İlköğretim Okulu beldedeki imkansızlıklar nedeniyle spor salonunun zeminini sadece maçlarda gören bu öğrencilerin elde ettiği bu başarı taraflı tarafsız izleyenlerin takdirini topladı ve ayakta alkışlandı. Şampiyon olan Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, Kastamonu´da yapılacak olan Karadeniz Bölge Finalleri&[#]8217;nde Zonguldak´ı temsil edecek. Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ergin Öztürk yaptıkları final maçını şu şekilde değerlendirdi:
&[#]8217;&[#]8217;Turnuvaya başlarken hem küçüklerde hem de yıldızlarda hedefimizi final oynamak olarak koymuştuk. Küçükler kategorisinde hedefimize ulaştığımız ve şampiyonluğu elde ettiğimiz için çok mutluyuz.&[#]8217;&[#]8217;
Öztürk, yıldız takımın da yarı finale çıkma yolunda ilerlediğini, yıldızlarda da finali hedeflediklerini yineledi. Çalışmaları ve müsabakalar sırasında takımı yalnız bırakmayan ve takımın tüm ihtiyaçlarını eksiksiz gidermek için elinden geleni yapan okul idaresine, öğretmenler ve öğrencilere de teşekkür eden Ergin Öztürk, bundan sonra takım olarak amaçlarının Zonguldak´ı Bölge Finalleri&[#]8217;nde en iyi şekilde temsil ederek Türkiye Şampiyonası&[#]8217;na katılmak olduğunu belirtti.
Maç bitiminde Karapınar beldesine dönen Karapınar İlköğretim Okulu Küçük Kızlar Hentbol Takımı belde de coşkulu bir şekilde karşılandı. Şampiyonluk sevincini arkadaşları ve öğretmenleri ile yaşayan öğrenciler aldıkları şampiyonluk kupasını öğretmenleri ile beldede alkışlarla kutladılar.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan okullar arası hentbol maçlarında kızlar kategorisinde ikinciliği Kozlu 19 Mayıs 100.Yıl İlköğretim Okulu, üçüncülüğü de Atilla İlköğretim Okulu aldı.
Dereceye girenlerin kupalarını ise maçlara katılan okul müdürleri tarafından verildi.
Editör: Pusula Gazetesi