Bank Asya 1. Lig´in 26. haftasında sahasında Orduspor ile 90. dakikada bulduğu gol ile beraberliği yakalayan Kardemir Karabükspor yenilmezlik serisini sürdürdü.
Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile bazı Orduspor´lu oyuncular gözyaşı dökerken, Kırmızı-mavili ekip ise aldığı beraberliğe rağmen buruk bir sevinç yaşadı. Lideri yenemediklerini için üzgün olduklarını söyleyen Orduspor Teknik Direktörü Ahmet Akçan karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Kardemir Karabükspor şu anda lider, hem de öyle bir lider ki büyük bir olasılıkla seneye Süper Ligde olacak. Şimdiye kadar kendi sahasında bir beraberliği var. Bizde böyle güçlü ve haklı bir şekilde lider olan Karabükspor´u
yenememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Oldukça iyi bir mücadele ortaya koyduk ancak galip gelmeyi başaramadık. İki haftadır Süper Lig adaylarına karşı iyi mücadele ediyoruz ancak sonuca ulaşamıyoruz. En kısa zamanda toparlanacak ve hak ettiğimiz yere geleceğiz" dedi.
Orduspor´un başarılı oyuncusu Fatih Şen ise, "Sahada 1-0 öne geçene kadar bir türlü rahat olamıyoruz. Hakemler her an bir şey yapacak gibi geliyor. Son 10 dakika kabus gibiydi. Gol yemekten çok hakem ne yapar korkusu yaşıyoruz. Kime dokunsak hakem faul çaldı" diye konuştu.
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, çok iyi oynadıklarını ancak, gol yollarında becerikli olamadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Zorlu bir mücadele olacağını biliyorduk. İlk yarıda istediğimiz gibi bir oyun sergileyemedik ancak ikinci ayrı oyuna üstünlüğümüzü koyduk. Özellikle ikinci yarı çok iyi oynadık ama bugün gol yollarında becerikli değildik. Birde bunun üstüne 83. dakikada gol yedik ama 90. dakikada beraberliği aldık. Bugünkü maçların sonucuna göre biz artık kulüp olarak matematiksel olarak ligi bitireceğimizi söyleyebiliriz."
Editör: Pusula Gazetesi