Zonguldak'ta günlük yayın yapan yerel gazete temsilcileri, basının son dönemde yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve destek amacıyla Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüştü. Belediye Meclis Üyesi Mehmet İzzet Türkçelik'in ölümü nedeniyle üzüntülerini ileten heyet, baş sağlığı temennisinde bulundu. Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık önderliğinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Derya Akbıyık, "Ülkemizin son dönemde yaşadığı ekonomik kriz sonrası bundan en çok zarar gören kurum ve kuruluşlar arasında ulusal ve yerel basın yer alıyor. Döviz ve dolar kurundaki yükseliş, gazetelerde kağıt, kalıp ve matbaa giderlerinde çok yüksek derecede artışa neden oldu. Dolar düşmeye başladı ancak bu noktada da maliyetler hala düşmedi ve düşmeyecek gibi görünüyor. Bu da basında yaşanan maddi sıkıntıyı tırmandırmaya devam ediyor. Bizler Zonguldak'ta yayın yapan 5 günlük ilan alan gazete temsilcileri ile birlikte sizlerden yerel basına destek olmanız temennisinde bulunuyoruz. Sizin de demokrasiye ve özgür basına olan inancınızın farkındayız ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

NUHOĞLU: "YEREL BASIN MAAŞLARI ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİ"

Zonguldak'ta ilan alan günlük 5 gazetenin olduğunu ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alışanların maaşlarını ödeyemez noktaya geldiğini ifade eden Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu, "Başkanımıza bizi kabul ettiği için teşekkür ederiz. Basının, özellikle yerel basının çok büyük sıkıntıları var. Bu sıkıntıların aşılması noktasında kurumlara olan destek ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Zonguldak Belediyesi olarak sizlerden de destek bekliyoruz. Özel günler, bayramlar gibi yıl içerisinde verilen kutlama mesajlarının Basın İlan Kurumu tarafından şartları sağlayan yerel gazetelere ilan şeklinde verilmesini Belediyenizden talep ediyoruz. Durum gerçekten çok kötü. Sizlerin bu desteği ile sadece burada bulunan gazetelerde çalışan en az 40 çalışan maaşlarını alabilecek, gazeteler biraz da olsa rahatlayacak. Damlaya damlaya göl olur misali sizden de destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKDEMİR: "YEREL BASIN SESİMİZ"

Zonguldak'ta basının önemine dikkat çeken Başkan Akdemir, "Ben kendi şahsım adına yapılan eleştiri haberleri, bozuk yollar gibi olumsuz haberleri görünce bile seviniyorum. Bir gazete eğer bir mahallemizde bir sıkıntı olduğunu yazarsa hemen talimat veriyor ve gereğini yapıyorum. Bütün gazetelere elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız. Yerel basın bizim sesimiz. Bunu da biliyoruz. Basınımızın ayakta kalması için destek verebiliriz" ifadelerini kullandı. Başkan Akdemir, gazete temsilcileri ile de görüşerek sorunların çözümü noktasında planlanan çözüm önerilerini dinledi. Heyet, Başkan Akdemir'e teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi