Zonguldak´ın Kilimli Belediyesi´ne polis operasyon yaptı. Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir´in Danışmanı ve Genel Sekreteri Can E.´nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
İddiaya göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan Kilimli Belediyesi´ne hibe edilen ya da verilen yaklaşık 300 ton tren rayından oluşan hurda, Can E. ile bazı çalışanlar tarafından hurdacıya satılmak istendi. Can E. ve belediye çalışanları, 300 ton hurdayı satmak amacıyla Kdz.Ereğli ilçesinde Aziz B., Yavuz E. ve İdris L. ile anlaştı. Danışman Can E., 112 ton hurdayı anlaştığı Aziz B.´ye teslim ederek kayıplara karıştı. Polis yaptığı takip sonucu ulaştığı olayla ilgili Kilimli Belediyesi´ne operasyon yaptı.
İki adet fatura koçanı, 3 adet kantar fişi ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Operasyonda, Ramazan G. (41), Mustafa S.B. (43), Ferat B. (37), Aziz B. (30), İdris L. (28), İskender L. (28), Yavuz E. (31), Ümit B., Ahmet K. ile Can E. gözaltına alındı.
Can E. ile kepçe operatörü Ahmet K.´nın akşam saatlerinde il dışına çıkmak üzereyken yakalandığı öğrenildi.



SAAT: 22:00


Kilimli Belediyesi´ne yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılar sağlık kontrolünden geçirildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından yapılan operasyonun ardından, zanlılar akşam saatlerinde iki grup halinde sağlık kontrolü için Devlet
Hastanesi´ne götürüldü. Sağlık kontrolünün ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne getirilen zanlıların sorgusu sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi