Karabük ve Safranbolu Minibüsçüleri Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin araya girmesi ile anlaşarak aralarında protokol imzaladılar. Yapılan protokolde her iki taraf aralarında hiçbir itilaf kalmayacak şekilde anlaştı.
Yıllardır yolcu taşımacılığı yüzenden aralarında itilaf olan Karabük ve Safranbolu Minibüsçüleri Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin araya girmesi ile anlaşarak aralarında protokol imzaladılar. Karabük Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak ve Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz ve diğer ilgililerinde hazır bulunduğu protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili her iki tarafa da gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, "Çok iyi niyetli ve olumlu yaklaşımlarla bu itilafların hepsini çözdük" dedi.
Göstermiş oldukları yaklaşımlardan dolayı Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz´e, Karabük Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak´a emeği geçenlere teşekkür eden Vergili, Bu protokolün tekrardan Safranbolu-Karabük arasındaki taşımacılıktaki kardeşliğin bir başlangıcı olacağını belirterek " Bugüne yapılan tüm olumsuz etkilerin ortadan kaldırılacağına ben inanıyorum. Hatta bu protokole de bugüne kadar açılmış olan davaların geri çekilmesini dahi Mehmet Deniz´in önerisiyle yazmış bulunmaktayız. Yine kendisine ayrıca teşekkür ederim. Ahmet Karabacak´a da böyle bir olayın olmaması için yapmış olduğu fedakarlıklardan dolayı teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra kardeşhane bir şekilde yapacakları hizmet devam edecektir. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. İşleri bereketli hayırlı olsun temennisiyle bu protokolün uzun yıllar devamını Allah´tan niyaz ediyorum. Protokolde iki taraf aralarında hiçbir itilaf kalmayacak şekilde anlaşmıştır. Bundan sonra bugüne kadar görmüş olduğumuz o çirkin görüntülerin hiç birisi görünmeyeceğine ben inanıyorum. Bu protokol iki tarafın taşıması sağlayan bir esastır biz de burada onun şahidiyiz. Çok kısa zamanda da komisyondan geçecektir ama buradaki görüşmemize komisyondan geçmeden 1-2 gün içersinde bu uygulama başlayacak" dedi.
İki taraf arasında yapılan protokol ise şöyle sıralandı:
"Safranbolu ve Karabük Minibüsçüleri arasında kurulacak komisyon, bu protokolde yer alan konularda ilgili cezaları uygulamaya ve cezanın miktarını tespit etmeye yetkilidir. TOKİ´den Safranbolu´ya 100. Yıl çalışan araçlara kesinlikle aktarma olmayacaktır. 5000 Evlerden çıkışlar, Bulak yolundan olacaktır.
İlerleyen zamanlarda Bağlar ve Eski Çarşı´ya kesinlikle hat uzatılmayacak Kıranköy son durak olarak kalacaktır.Karabük´e çalışan Safranbolu araçları Karabük Devlet Hastanesi´ne kadar gidebilecektir. İlerleyen zamanlarda araç artırımında oran korunacak. (Üç araç ilave olacaksa, iki Safranbolu´dan bir Ara. Birinci bölgeden) Safranbolu´nun çalışma düzenine uyulacak, hata yapan araçlara uygulanacak cezalara komisyon karar verecektir. 100 Yıl çalışmalarında ikişer gün çalışacak, çalışan araçlar YURT KUR´a çıkmayacak, bekleme ve kalkış yeri üniversite önünden olacaktır. Safranbolu-Karabük araçları şehir içinden yolcu alabileceklerdir. (5000 Evler-100. Yıl-Safranbolu) Ortak çalışma başladığında fiyatlar 1 TL (Bir TL) olacak, ilerleyen zamanlarda tarifeye uyulacaktır. Hat üzerinde çalışan araçlardan her iki tarafın yolcularını aktarma yaparak alanlara disiplin ve düzeni bozanlara, uygulanacak cezai müeyyidelere komisyon karar verecektir. 5000 Evlere çalışma gün sayısı 45 gün, 7 araç Safranbolu, 3 araç 1. Bölge olarak belirlenmiştir. Bu protokoldeki maddeler İl ve İlçe Trafik Komisyonlarından geçirilecektir. Bu protokol çerçevesinde her iki tarafta mevcut davalarından feragat edeceklerdir."
Editör: Pusula Gazetesi