Törene; Devrek Kaymakamı Tolga Polat, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ile Hamdi Uçar, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Akmercan Bölge Müdürü Bekir Selçuk, TOKİ Kontrol Amiri Serdar Ceylan, belediye başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Devrek TOKİ Projesi kapsamında yapılan camide ilk Cuma namazı kılındı. Cuma namazının ardından düzenlenen törende bir konuşma yapan ve TOKİ Projesi hakkında bilgiler veren TOKİ Kontrol Amiri Serdar Ceylan, "Toplu konutlarımızın elektrik, su doğalgaz tesisatları tamamlanmış olup aboneliğe hazır durumdadır. Önümüzdeki hafta itibariyle bankalar sigorta poliçelerini hazırlamaya başlayacaklar. Sigorta poliçesi hazırlandıktan sonra toplu konut idaresinin internet sitesinde vatandaşlara ilan edilecek. İlan edildikten sonra da vatandaşlar % 1'lik KDV oranını ödedikten sonra almış oldukları evraklarla birlikte bize gelecekler. Burada yetkili müteahhit firmanın personeliyle birlikte buradaki hak sahiplerine dairelerini teslim etmiş olacağız" dedi.

SEMERCİ: "VERDİĞİMİZ TOPLU KONUT SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİK"

Törende bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Belediyemiz ilkleri yapmaya, yaptırmaya devam ediyor. 2004 yılında belediyemiz, partimizin yönetimine girdi. 2004'ten 2018'e kadar 14 yılda Devrek'te inanılmaz yatırımların yapımını gerçekleştirdik. 2014 seçimlerinde sizlere TOKİ evleri yaptıracağız demiştik. Çok şükür işte burada 271 konut, 1 cami, modern bir yaşam merkezi ev sahiplerinin hizmetinde. Arazinin oluşumundan yapımının gerçekleşmesine kadar, bizlere en büyük desteği veren TOKİ Başkanımız Ergün Turan Bey'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu arada bu yatırımda başımız sıkıştığında sorunlarımızı çözen, hemşerimiz, çocuğumuz genel müdürlükte müdür olan Hakan Saygı'ya da teşekkür ediyorum. İhaleyi alan, yatırımı 2 sene gibi kısa zamanda gerçekleştiren Çankaya Limited Şirketine teşekkür ediyorum. Bu evlerin en son eksiği olan doğalgazı, karşı sahilden ırmağın altından geçirerek, bu binalara ulaştırılmasında büyük çaba sarf eden Akmercan firmasının müdürü Bekir Bey ve ekibine de teşekkür ediyorum. Bütün bu çalışmalarda etkisi ve katkısı olan belediye çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyorum.Bu mübarek cuma gününde, bu camimizde ilk cuma namazını kılarak sonrasında doğalgazı yakarak alt yapı eksikliklerini bitirdik. Evleri en kısa zamanda teslim etmek artık TOKİ'nin görevi.

TOKİ yetkilisi bundan sonra oluşacak süreci açıkladı. En geç 10-15 içerisinde evler sahiplerine teslim edilecek. Ev sahibi olan hemşerilerimizin bu evlerde sağlıklı, huzurlu yaşam sürdürmelerini Allah'tan niyaz ediyorum. Tekrar hayırlı olması dileklerimle, hepinizi saygı ile selamlıyorum" dedi.

TOKİ Kontrol Amiri Serdar Ceylan'ın ardından Akmercan Bölge Müdürü Bekir Selçuk, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ile Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ile Devrek Kaymakamı Tolga Polat birer konuşma yaparak Devrek TOKİ Projesinin hayırlı olmasını dileyerek hak sahibi vatandaşları tebrik ettiler.

Konuşmaların ardından Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli tarafından dua edildi. Duanın ardından doğalgaz meşalesi yakılarak TOKİ konutlarına doğalgaz verildi. Törenin ardından Devrek Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi