Ankara Green Park Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, Emekli Hava Pilot Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu başkanlık için aday oldu.

Türk Hava Kurumu (THK) mevcut Başkanı Kürşat Atılgan konuşmasında "THK'nin bir tek çöpünü dahi haramilere, hırsızlara bırakmadık, bırakmayız, bırakmayacaksınız" ifadesini kullandı.

THK'nin kurulduğu 1925 yılından bu yana büyük işler yaptığını ifade eden Atılgan, ülkenin dört bir yanına yayılan havacılık tesisleri, üniversite, dünyanın dört bir yanında insanları sevdiklerine kavuşturan pilotlarının bu kapsamda yer aldığını söyledi.

Kongreye çalışmaları ile örnek şubelerden birisi olan Türk Hava Kurumu Çaycuma Şube Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şükrü Güner de katılarak takip etti.

Aynı azim ve istekle üstelendikleri görevleri yerine getireceklerini ifade eden Başkan Güner Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ve yönetimine başarılar diledi.

THK Genel Kurulu'ndaki toplam 494 delegeden 423'ü oy kullandı. Oylamada tek aday olan Nogaylaroğlu, 415 oyla seçilirken, 8 oy da geçersiz sayıldı.

Editör: Pusula Gazetesi