Bank Asya 1. Lig takımlarından lider Kardemir Karabükspor´da üst üste alınan galibiyetler sonrası keyifler yerine geldi.
Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Metin Yılmaz, "Süper Lig´e çıkma yolunda üçüncü sıradaki takımla süper lige çıkma yönünde 15 puanlık bir avantajımız var" dedi.
Hafta sonu sahalarında oynayacakları Orduspor maçına kenetlendiklerini ve bu haftaki rakiplerinin üç puan alamadıkları iki takımdan biri olduğunu hatırlatarak, "İnşallah bu hafta Ordu maçında üç puanı alıp yolumuza devam edeceğiz. Hafta başında oynayan Konya-Karşıyaka maçından sonra üçüncü ile 14 puan, birde averaj hesabını katarsak 15 puan fark oluyor. Süper lige çıkma yönünde 15 puanlık bir avantajımız var. Bu avantajımızı da önümüzdeki haftalara bırakmayıp en kısa zamanda 3 puanı alarak rahatlamak ve
süper lige çıkmış olarak ta son maçımızı tamamlamak istiyoruz. Bununla ilgili hedef olarak da 4 Nisan´da oynayacağımız Mersin İdmanyurdu maçında şampiyonluk turu atmak istiyoruz. Çünkü içeride oynayacağımız Ordu maçından sonra iki hafta üst üste deplasmanımız var, Buca ve Karşıyaka maçları. O maçlarda da iyi sonuçlar alarak Mersin maçından sonra taraftarımızla birlikte şampiyonluk turu atmak istiyoruz" dedi.

"EMENİKE ÜZERİNE KURLU BİR TAKIM DEĞİLİZ"
Hafta sonu oynayacakları maça kadar sakat oyuncuların büyük kısmının düzeleceğini beklediklerini söyleyen Yılmaz, "Birol´un durumu belli olmaya bilir, çünkü yırtık tespit edildi belki bu haftaya yetişemeye bilir. Ancak her zaman söylediğimiz gibi biz sahaya 11 kişi çıktığımız sürece eksik değiliz diyoruz. Netice itibari ile bu hafta iki arkadaşımız teki kart cezalısı teki de sakattı. Kartal gibi zorlu ve olaylı bir deplasman da üç puan alabildik. Biz sahaya 11 kişi çıktığımız sürece eksiğimiz var
demeyeceğiz. Bu takım Emanuel Emenike üzerine kurulu bir takım değil. Emenike, kart sınırında diye hocamız formayı verip veya vermemesi gerekçesi olamaz ama formayı verirse de hafta sonu oynayacağımız Ordu maçında sahada olur" diye konuştu.
Metin Yılmaz, Süper Lig için yurt dışında çeşitli ülkelerde oyuncu arayışları için ön çalışmalara başladıklarını da kaydederek, " Ön çalışmalarımız var onun dışında şampiyonluğu matematiksel olarak garantiledikten sonra da ön çalışmaların çalışmalarına devam edeceğiz. Kardemir Karabükspor´un mevcut kadrosu Bank Asya 1. Lig´de yaptığı farkı Süper Lig´de de rahatlıkla yapabilecek bir kadroya sahibiz. Geçen seneki kadromuza daha da genişleştirdik ve hem de daha tecrübeli oyuncularla bir harman sağladık.
Bununla ilgili başarı alınan puanlarla üçüncü ile açılan puan farkı ile ortada zaten. O yüzden matematiksel olarak garantilemedikten sonra Süper Lig rüyalarına girip her an bir şeyleri riske atmak istemiyoruz ama şu anda kara gözüktü. Bir iki maç sonra matematiksel olarak da garantileyeceğimizi düşünüyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi