Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Halil Posbıyık, İl Danışma Kurulu Toplantısında eski Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun kendisiyle ilgili yaptığı konuşmalara yanıt vermek istemedi.

Kendisinin aday adayı olarak kenarda durması gerektiğini belirten Posbıyık "Herkes her şeyi konuşuyor zaten, bizim konuşmamıza gerek yok" dedi.

Turpcu, toplantıda Harun Akın ve Halil Posbıyık'ın il başkanlığı seçiminde ve sonrasında ili organize ettiğini öne sürmüştü. Posbıyık'ın aday adayı olduğunu, Harun Akın'ın da merkezde potansiyel aday olduğunu belirten Tuprcu "Benim arkadaşlarım size lazım değil mi? Eğer adaysanız, bizim arkadaşlarımız size zarar mı verecek? Size bizden fayda gelir" demişti.

Halil Posbıyık, konuyla ilgili soruya yanıt vermek istemediğini belirterek "Benim bu konularla ilgim yok. Söylenildiği gibi bir şeyler de yok. Cevap vermek, konuşmak istemiyorum. Polemiklere girmek istemiyorum. Herkes her şeyi konuşuyor zaten, bizim konuşmamıza gerek yok. Ben aday adayıyım, kenarda durmasını bilirim. Kenarımda duruyorum" diye konuştu.

İsmi geçen 22'inci Dönem Milletvekili Harun Akın ise konuşmak istemediğini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi