Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki, Orman İşletmesi Müdür Vekilinin bir inşaat şirketinde görevli mühendise silah çektiği iddia edildi.

Genç mühendis Y. K. D., kendisini silahla tehdit ettiği gerekçesiyle, Devrek Orman İşletmesi Müdür Vekili Mehmet Aktaş'tan şikayetçi oldu.

Olay, dün öğle saatlerinde Devrek'in Çaydeğirmeni beldesinde yaşandı. İddiaya göre, Devrek'te faaliyette bulunan Demirkaan Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Şirketi'nde görevli inşaat mühendisi Y.K.D. ile nişanlısı özel araçla Çaycuma'ya giderken Çaydeğirmeni beldesindeki trafik ışıklarında makam aracı ve şoförü ile Devrek Orman İşletmesi Müdür Vekili Mehmet Aktaş'la karşılaştı. İddiaya göre, arabadan inen Aktaş, silahını Y.K.D.'ye doğrultarak tetiğe bastı, ancak silah ateş almadı. Bu arada şoförü de Aktaş'ı uzaklaştırmak istedi. Şapkası düşen Müdür Vekili Aktaş, geri döndü ve genç mühendise tehditler savurdu.

Mühendis Y.K.D., olayı şöyle anlattı:

"Biz geçen sene Devrek Orman İşletmesi'nin Akbük mevkiinde, Akbük Mesire Yerinin içme suyu hattını yaptık. Geçen sene geçici kabulünü yaptık. Bu süre zarfından sonra geçen hafta içinde, ayın 3 ya da 4'ünde Orman İşletmesinden bize bir telefon geldi. 'Teminatınızı bozduracağız, bir üstlerimizle görüşün' dediler. Ben de Devrek Orman İşletmesi Müdür Vekili Mehmet Aktaş'ı aradım, 'Müdürüm, böyle böyle bir şey var, neden teminatımızı bozduracaksınız?' dedim. O da bana, 'Eksiklikler var, işte, işyeri sahibi bu eksiklikleri kendi cebinden yaptırdı, motoru arızalandı' dedi. Ben de, 'Bunları kendi cebinden yaptıramaz, bizim daha kesin kabulümüz olmadı. Bunu bize direk KİK üzerinden ya da posta yoluyla bir tebligat yollarsınız, bu süre içerisinde bu eksikliklerinizi giderir, biz de ona göre yaparız, yapmazsak tamam teminatımızı bozabilirsiniz. Ama siz bize böyle bir şey yapmadan başka birisine yaptırıp faturayı kestirip bizim teminatımızı bozamazsınız' dedim. O 'Yaparım' dedi, ben de 'Yapamazsın' dedim aramızda bir tartışma oldu. Bugün de böyle bir tehdidiyle karşı karşıya kaldık. Kendisinden şikayetçi oldum" dedi.

Y.D.K., Orman İşletme Müdür Vekili Aktaş'ın kendisinden, Akbük işletmecisinin bozulan motorunun tamiri için ödenen bin 750 TL faturasını ödemesini istediğini, bunu ödediği takdirde de, "Teminatını yakmam" dediğini de kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi