Mühendisler Derneği'nde düzenlenen geceye Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Pınar Akbaş, temsilcilik yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Eğitim Sen üyesi öğretmenler katıldı.

Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Pınar Akbaş, gecenin açış konuşmasında ülkenin bir baskı, korku ortamında bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ama bunun karşısında her zaman en büyük umut siz Eğitim Sen'lilersiniz. Bütün bu sorunlara karşı kaya gibi sert durabilen, baskılara zulümlere boyun eğmeyen, el açmayan, ders veren umutlar olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Tecrübeli ağabeylerimiz ablalarımız da burada bizi hiç yalnız bırakmıyorlar, bundan sonraki mücadele yolculuğunda sizin tecrübeleriniz bize umut olacaktır. Bizi burada yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz, Dünya Öğretmenler gününüz kutlu olsun."

Gecede, 2018 yılında emekli olan Mürsel Kurt ve Metin Küçükaslan'a Eğitim Sen adına plaket takdim edildi. Sendikaya yeni üye olan öğretmenlere rozetleri takıldı.

Aralarında Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin de bulunduğu topluluğun canlı müzik icra ettiği gecede, Ressam ve Ruhi Su Korosu üyelerinden İrfan Ertel kısa bir resital gerçekleştirdi. Eğitim Sen üyesi öğretmenler gecenin ilerleyen sırasında halaylar çekerek eğlendi.

Editör: Pusula Gazetesi