İstanbul&8217;da Başbakan Erdoğan´ın katılımıyla gerçekleşen Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)´un 3. Olağan Genel Kurulu&8217;na Bartın&8217;daki işadamları 10 kişilik heyetle katıldı. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt&8217;un TUSKON delegesi olarak Bartın&8217;ı temsil ettiği heyette BAKİAD Üyeleri Yaşar Bahçıvan, Ali Rıza Demirok, Mehmet Çelikkaya, Aydemir Toksöz, Adnan Cesur, İsmail Naci Ünal, Cihat Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal ve BAKİAD Genel Sekreteri Hasan Önder yer aldı.


Türk işadamları dünyanın her yerinde


Kongreyi değerlendiren Birol Dikyurt, Başbakan Tayyip Erdoğan&8217;ın konuşmasında, hangi ülkeye gittiyse karşısına başarılı Türk işadamlarının çıktığını, ziyaret ettiği ülkelerin devlet başkanı ve başbakanlarının da bu kişilerden övgüyle bahsettiğini dile getirdiğini söyledi. Dikyurt, Başbakan Erdoğan&8217;ın dünyanın farklı ülkelerinde Türk işadamlarının inşa ettiği eserleri görmenin kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu anlattığını ve "Bu yolu bir Türk firması yaptı, bu alışveriş merkezinin sahibi bir Türk denildiğinde tarifi mümkün olmayan bir memnuniyet ve heyecan duyuyorum. Bizlere bunu yaşatan tüm işadamlarına teşekkür ediyorum" diye konuştuğunu ifade etti.


Kredi notumuz artıyor


Dikyurt, milli birlik ve kardeşlik sürecine verdiği destekten dolayı da TUSKON´a teşekkür eden Başbakan Erdoğan&8217;ın konfederasyonun Türkiye´nin adını dünyaya duyurmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini de söyledi. Diykurt, TUSKON´un Batı´daki ile Doğu´daki işadamlarını bir araya getirdiğine işaret eden Erdoğan&8217;ın bu sayede işadamları arasında tecrübe aktarımının yaşandığını kaydettiğini ifade etti. Dikyurt, TUSKON Başkanı Rızanur Meral&8217;in de Ergenekon, Balyoz ve Erzincan davalarının, hukuk devleti olması için fırsata çevrilmesini istediğini, hükümete ve Meclis´e hukuk reformu için tam destek verdiğini ve cuntaların ortadan kaldırılması için yasal düzenlemeler yapılması çağrısında bulunduğunu anlattı.


Rızanur Meral yeniden seçildi


Birol Dikyurt, TUSKON Genel Kuruluna katılan BAKİAD Heyeti olarak Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan&8217;la görüşerek sohbet etme imkanı bulduklarını, Kaplan ve Konukoğlu&8217;nu Bartın&8217;a davet ederek Bartın hakkında görüş alışverişi yaptıklarını söyledi. Genel Kurul´da Rızanur Meral&8217;in yeniden TUSKON başkanlığına seçildiğini ifade eden Dikyurt, BAKİAD heyeti olarak daha sonra Madeş Yönetim Kurulu üyesi, BTSO Meclis üyesi ve OMSİAD Başkan Yardımcısı Cihat Çakır&8217;ın Ümraniye&8217;deki işyerini ziyaret ettiklerini belirtti.





Editör: Pusula Gazetesi