TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor 2018-2019 futbol sezonuna istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Teknik Direktör Cahit Terzi, ilk 5 haftadaki sonuçların nedenlerini ve sebeplerini açıkladı. Pazar günü oynanacak Fatih Karagümrük maçıyla birlikte çıkışa geçeceklerini ve play-off hedefine ulaşacaklarını söyledi. Kaliteli bir kadroya sahip olduklarını belirten Terzi form düşüklüğü yaşayan futbolcularla da konuştuğunu iyi günlerin Zonguldakspor'u beklediğini söyledi.

SAĞLIK KADAR VEFA DA ÇOK DEĞERLİ
Zonguldakspor'un kötü gitmesi bazı kesimleri üzülmekten ziyade keyiflendirdi. Takımın kötü gitmesi gerçek taraftarları ise derinden yaraladı, üzdü.

5 yıl önce bu takım amatör ligde sürünürken, Cahit Terzi ve Hacı Demir yepyeni, mütevizi, ancak savaşan bir ekip oluşturdu, Kulüp Başkanı Süleyman Caner ile birlikte şampiyon olarak 3.lige çıktı. 3. Ligde Cahit Terzi istifa etti, takımın başına Zonguldakspor forması giymiş, kaptanlığını yapmış Şenol Demir geldi. Küme düşer denilen takımı şampiyon yapıp ikinci lige çıkardı. Ardından geçtiğimiz sezon Şenol Demir de istifa etti. Yerine Fatih Akyel, geldi. Akyel'in aldığı başarısız sonuçlar sonuçlar ortada. Akyel, 14 maçta yalnızca 3 galibiyet alabildi.

KOLTUK SEVDALISI OLMADILAR

Bu iki Zonguldaklı Teknik Adam Cahit Terzi ve Şenol Demir gerektiğinde istifa ettiler, koltuk sevdalısı olmadılar. Sezon başında bazı taraftarlar yerli, bazı taraftarlar il dışından teknik adamın takımın başına gelmesini istedi. Yönetim Cahit Terzi'yi takımın başına getirdi ki ilk tercihi para olmayan Zonguldaklı bir teknik adam göreve başladı. İlk 5 haftada 4 puan ve hayal kırıklığı yaşandı. Sosyal medyada bir çok kişi sallamaya ve yıpratmaya başladı. "Yıllarca amatör kümede sürünen Zonguldakspor'u profesyonel lige çıkaran teknik adam Cahit Terzi ve Kulüp Başkanı Süleyman Caner" demeden acımasız eleştiriler başladı. 'Vefa'nın insan hayatında sağlık kadar değerli olduğunu unutmamak şart. Teknik heyet ve bir çok futbolcu bekledikleri paraları alamamalarına rağmen bunu sorun etmedi. Hem Terzi, hem futbolcular "Bu takım play-offa kalacak" diyor. Camianın yapacağı tek şey bu takımı sonuna kadar dekteklemek. Taraftar gruplarının da yaptığı bu. Arma ve formayı, takım istediği sonuçları alamamasına rağmen destekliyor

CANER HAYATINI ORTAYA KOYUYOR
Kulüp Başkanı Süleyman Caner 5 yıldır herşeyini ortaya koydu. Milyonları yoktu ama gece gündüz kapı kapı gezip, takvim kombine sattı. Yanında kim vardı. Yoğun stresten defalarca hastaneye kaldırıldı. Son olarak 3 gün önce ameliyat oldu, hastanedeki yatağından takımı idare etmeye çalıştı. Kim Caner kadar hayatını ortaya koydu. 5 yıl önce avukatlık mesleğinde Zonguldak'ın en yoğun avukatlardan biriydi. Dosyaların sayısı belli değildi. Ama 5 yıldır işi gücü Zonguldakspor. Bu insan birazcık VEFA gösterilmeyi hak etmiyor mu?

ZONGULDAKSPOR ÜZERİNDEN BEKLENTİ PEŞİNDELER

Sosyal medya üzerinden yönetime sallayan kişilere bakıldığında Zonguldakspor üzerinden beklentileri olan, ancak yönetim tarafından engellenen yurt dışındaki bazı dernek yöneticilerinin ön plana çıktıkları gözleniyor. Bu kişiler "Takımı gelir temin edeceğiz" diyerek bekledikleri ve istedikleri rantı Zonguldakspor üzerinden elde edemeyince "Yönetim istifa, Başkan Süleyman Caner istifa, Cahit Terzi istifa" şeklinde sallamaya devam ediyor, taraftarları da galyana getirmeye çalışıyor. Yurt dışı Almanya kökenli bu dernek yöneticileri gerçekten takıma gelir elde etmek için çaba gösteriyorsa, çıkacaklar ortaya samimiyetlerini koyacaklar, bunu ispatlanlar. Sosyal medyada Caner istifa, yönetim istifa, Terzi istifa çığlıkları atmak yerine, bu takımı bugünlere getiren insanlara samimi şekilde destek olduklarını gösterecekler. Zonguldakspor üzerinden şahıslara yürümeyecekler, beklentileri gerçekleşmeyince de saldırmayacaklar. Bu insanlar bugün Zonguldakspor'a yarın da başka takımlara sarmaya başladı bile. Gerçek taraftar ile Zonguldakspor arasına da girmeyin, kışkırtmayın insanları. Çekin Zonguldakspor'un üzerinden ellerinizi...

Editör: Pusula Gazetesi