Karabük Tarım İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 7.´si düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması Yenişehir Büyük Kulüpte yapıldı. Karabük merkez ve ilçe köylerden toplamda 11 masada 22 bayan yarıştı.
Yarışmayı Vali Yardımcısı İsmet Taçbaş, Milletvekili Cumhur Ünal, Tarım İl Müdürü Vekili Hikmet Bağcı ve diğer daire müdürleri izlediledi. Tarım İl Müdür Vekili Hikmet Bağcı, yarışmanın çiftçi kadınların öz güvenin artması, girişimci ruhunun gelişmesi, performanslarının artması açısından önemli olduğunu vurguladı. AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise, kadınlar gününü kutladıktan sonra kendisinin köylü olduğunu, köy kadınlarının çalışkanlığını ve üretime sağladığı katkıların önemli olduğunu, her alanda kadınların desteklenmesi gerektiğin, kadınların eş ve ana olarak topluma yön veren değerli varlıklar olduğunu söyledi. Yarışmada toplamda yarışmacılara 15 soru soruldu. 15 soru sonunda Eskipazar köyceğiz köyü ile Eflani Halkevli köyü berabere kalınca ikinci ve üçüncüyü belirlemek üzere altın sorulara başvuruldu. Her iki köyden katılan bayanlara yöneltilen altın sorulardan sonra Eflani Halkevli köyü ikinci olurken, Eskipazar Köyceğiz köyü üçüncü oldu.
Yarışmanın birincisi ise Eskipazar Karahasanlar köyünden yarışmaya katılan Hasibe Çelik ve Fatma Yıldız birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlerin tümüne plaket ve fincan takımı hediye edilirken, bunun yanı sıra birinciye çim makinesi, ikinciye ilaçlama makinesi, üçüncüye ise arı kovanı hediye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi