İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, bugün Zonguldak'ta bit takım ziyaretlere gerçekleştiriyor. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret eden Nuhoğlu'na İl Başkanı Yavuz Erkmen de eşlik etti.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen ziyarette yaptığı konuşmada "İYİ Parti Genel Merkezi olarak 'iyilik kervanı yollarda' adıyla bir proje uygulaması başladı. Ve bu proje uygulanırken yurdumuzun dört bir tarafında genel başkan yardımcımızın başkanlığında oluşan heyetler illerimize gidiyor protokol ziyaretleri sivil toplum örgütü ziyaretleri, ve vatandaşlarımıza temaslarda bulunuyor. Bu çerçevede biz de bugün Zonguldak'ta sayın başkanımızdan başlayarak akşama kadar ziyaretlerimiz olacak. Öncelikle sayın başkanımıza bizleri kabul ettikleri için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Nuhoğlu ise ziyarette şunları söyledi;
"Biz gittiğimiz illerde belediyeleri ziyaret etmiyoruz böyle bir alışkanlığımız ve adetimiz yok. Cumhuriyet Halk Partisi çok ciddi bir demokrasi örneği verdi. Bildiğiniz gibi iyi parti seçimlere sokulmak istemiyordu, zaten kurulduğumuzdan itibaren bunların olacağını biliyorduk. Seçimlere sokulmamamız için talimat verildi. Hem Yargıtay Başsavcılığından hem de yüksek Seçim Kurulu'nda. şartları yerine getirdiğimiz halde sokulmayacaktık. Ama o şartlardan bir tanesi den önemli olanlardan biri grup kurmaktı. Bizim 5 milletvekilimiz vardı ama 15 milletvekiline daha ihtiyacımız vardı. Genel başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'ndan 15 milletvekili istedi ve oda kabul etti. O süreçte çok kritik oldu. Bir cuma günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yüksek Seçim Kurulu'na seçime katılma hakkı kazanan partinin listesini gönderdi. Onların arasında İYİ Parti vardı. Fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu yazıyı yeni yüksek Seçim Kurulu'na gönderince yüksek Seçim kurulu gayri resmi bir toplantı yaptı. Yüksek Seçim Kurulu'na yetiştirildi ve bu sürecin hepsi dakikalar içerisinde gerçekleştirildi. Ve bildiğiniz gibi yüksek Seçim Kurulu mecburen grup olduğu için İYİ Parti'nin seçime katılma hakkını verdi ve bunun yanında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen şartları yerine getirmiştir cümlesini zikretmek zorunda kaldım. Ama ondan sonra malumunuz hem AKP Genel Başkan hem de MHP Genel Başkanı çok öfkelendiler. Yüksek Seçim kurulunun izni vermesine çünkü cumartesi günü toplanıp kararını vermeli diler yani bir grup kurmadan diye. Onun için biz cuma yatak partisi ne karşı bir teşekkür borcumuz var ve bu teşekkürü Genel başkanı yapmıştık ama ziyaretimizde temsilci olarak Zonguldak Belediye başkanına ziyareti yapmış olalım dedik."

Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları ifade etti;
"Tek adamlık gerçekten Türkiye için mümkün olmayan bir konu zaten ve bizim de tasvip etmediğimiz bir konuydu. Özellikle CHP kurulduğundan bugüne kadar 95 yılı aşkın bir geçmişi olan köklü bir partiyiz. Cumhuriyetin çimentosu ve demokrasinin çimentosu olan bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Ben de şahsım olarak bu partinin bir üyesi olarak ve bir neferi olmaktan son derece mutluyum. Yapacağımız çalışmalar bizim ilkelerimize, almış olduğumuz terbiye gereği belli, bu ilkelerimiz ve almış olduğumuz terbiye belli. Bu ülkemizde olsun da bu amaçları doğrusunda Zonguldak'ımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah yaptığımız iş değer bulur ve halkın nezdinde kabul görür. Kabul gördüğüne de inanıyoruz. Biz her görevi hizmet etmek için kabul ettik. İnşallah yaşam boyu hizmet etmek için de elimizden gelen her gayreti hep ülkemiz açısından görevde olduğumuz sürece hizmetin en iyisini yapmaktır. Sizler partinizin kurulduğundan bugüne kadar güzel gelişmeler yaşadınız. Bazen siyasette politika ile birlikte çok önemlidir. Birlikte düşünmek değil mi vatan için, bayrağımız için, ülkemizin kalkınması için ortak aklı masaya yatırıp onun üzerinde mutabakat sağlamak kadar güzel bir şey yoktur diye düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu'na Zonguldak'ın simgesi madenci heykeli takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi